[tp-link tl-wr1043nd] - usb core support (possible bug?)

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Generic Questions
Author Message
polhallen
DD-WRT Novice


Joined: 19 Nov 2015
Posts: 25

PostPosted: Tue Jul 12, 2016 21:48    Post subject: [tp-link tl-wr1043nd] - usb core support (possible bug?) Reply with quote
Hi all

with latest dd-wrt release 07-01-2016-r30082, I correctly setted usb core support.

But: after boot I don't see any usb drive (no sda1 in /dev/).

In dmesg I see:

[...]
<6>[ 6.600000] usb usb2: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
<6>[ 6.610000] usb usb2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
<6>[ 6.620000] usb usb2: Product: EHCI Host Controller
<6>[ 6.620000] usb usb2: Manufacturer: Linux 3.18.36 ehci_hcd
<6>[ 6.630000] usb usb2: SerialNumber: ehci-platform.1
<6>[ 6.650000] hub 2-0:1.0: USB hub found
<6>[ 6.660000] hub 2-0:1.0: 1 port detected
<6>[ 6.860000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
<5>[ 7.010000] SCSI subsystem initialized
<3>[ 7.100000] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
<6>[ 7.290000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
<3>[ 7.480000] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
<6>[ 7.710000] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
<3>[ 7.870000] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
<3>[ 8.140000] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
<6>[ 8.370000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[...]

if from webgui I restart usb core support, everything works (like dmesg below)

Is it a bug? thanks!

PLEASE: what's the correct way to restart "usb-core-support" from shell?

Cheers!

<6>[ 277.360000] usb usb2: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
<6>[ 277.370000] usb usb2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
<6>[ 277.370000] usb usb2: Product: EHCI Host Controller
<6>[ 277.380000] usb usb2: Manufacturer: Linux 3.18.36 ehci_hcd
<6>[ 277.380000] usb usb2: SerialNumber: ehci-platform.1
<6>[ 277.400000] hub 2-0:1.0: USB hub found
<6>[ 277.400000] hub 2-0:1.0: 1 port detected
<6>[ 277.670000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
<6>[ 277.820000] usb 1-1: New USB device found, idVendor=0951, idProduct=168a
<6>[ 277.830000] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
<6>[ 277.830000] usb 1-1: Product: DT Micro
<6>[ 277.840000] usb 1-1: Manufacturer: Kingston
<6>[ 277.840000] usb 1-1: SerialNumber: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
<5>[ 278.020000] SCSI subsystem initialized
<6>[ 278.120000] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
<6>[ 278.120000] scsi host0: usb-storage 1-1:1.0
<6>[ 278.130000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
<5>[ 279.190000] scsi 0:0:0:0: Direct-Access Kingston DT Micro 1.00 PQ: 0 ANSI: 4
<5>[ 279.200000] sd 0:0:0:0: [sda] 60437492 512-byte logical blocks: (30.9 GB/28.8 GiB)
<5>[ 279.210000] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
<7>[ 279.220000] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 45 00 00 00
<5>[ 279.220000] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
<6>[ 279.230000] sda: sda1
<5>[ 279.240000] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
<6>[ 279.960000] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
Sponsor
polhallen
DD-WRT Novice


Joined: 19 Nov 2015
Posts: 25

PostPosted: Wed Jul 13, 2016 11:58    Post subject: Reply with quote
nobody has idea to how restart usbcore from shell? Neutral
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Generic Questions All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum