New build: DD-WRT 29440 - 2016/04/11

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
edilima
DD-WRT Novice


Joined: 09 Apr 2016
Posts: 15

PostPosted: Tue Apr 12, 2016 17:30    Post subject: Reply with quote
Router: DLink-DIR-615 C2
Firmware: DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Status: OK
Reset: YES
Errors: minor errors in the LEDs (see below).

1- WAN and Power LEDs: Not working properly.

WAN Led (the Globe in front of the router) is always orange, no matter whether internet connection is active or not. The proper state should be green for active internet connection and orange for no internet.

Power LED: During boot process, this LED stays orange (that´s fine). However, when the boot process finishes the power led is turned off. No light at all.

Other LEDS such as Wi-Fi and LAN Ports 1,2,3 and 4 are working properly.

2- Wireless Network Mode on N-Only does not work.
If I set to N-Only I am not able to connect wirelessly.
However, if I set it to NG-Mixed mode everything works fine.

Any clues about how to solve the LED issue ?
Sponsor
bushant
DD-WRT User


Joined: 18 Nov 2015
Posts: 82
Location: Indiana U.S.A.

PostPosted: Wed Apr 13, 2016 0:17    Post subject: Reply with quote
Router:Buffalo wzr-hp-ag300h
Firmware: 29440
Kernel:Linux 3.10.101 #20726
status: Working
Reset: None
errors:none
Upgrade from 29409

_________________
Atheros:
Netgear WNDR3700v4 ........ DD-WRT 29409 AP
Buffalo WZR-hp-ag300h....DD-WRT 30356 AP


Broadcom:
Netgear R6200v2 DD-WRT v24-sp2 (08/07/14) std - build r24170 repeater bridge
samurai01
DD-WRT User


Joined: 26 Feb 2010
Posts: 53
Location: Wakayama Japan

PostPosted: Wed Apr 13, 2016 3:05    Post subject: Reply with quote
Router:Buffalo wzr-hp-ag300h
Firmware:DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel:Linux 3.10.101 #20726 Mon Apr 11 01:32:13 CEST 2016 mips
status: Working
Reset: 30
errors:No But ↓


Bud.
Set Wireless Mode "client bridge"
Advanced Routing Operating Mode "Router" and APPLY
Then working.
But web setting GUI is lost from cable or wireless .
un1versal
DD-WRT User


Joined: 12 Jul 2015
Posts: 80

PostPosted: Wed Apr 13, 2016 5:35    Post subject: WZR-HP-G300NH TFTP upgrade r29346 -> r29440 Reply with quote
Thank you BrainSlayer & Kong and all involved in project for your hard work and dedication !!

Router: Buffalo WZR-HP-G300NH
Firmware: DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel: Linux 3.10.101 #20726 Mon Apr 11 01:32:13 CET 2016 mips
Status: OK
Reset: erase nvram (before and after)
Errors: see below.

TFTP upgrade

1) http://svn.dd-wrt.com/ticket/4742 still applies webupgrade from r29346 -> r29440 still bricks router. Boot loop.

2) http://svn.dd-wrt.com/ticket/5183 Saving wifi MAC address filtering entries still goes to empty dialog.

3) http://svn.dd-wrt.com/ticket/5288 WAN MAC clone and Root MAC addresses arent restored from config

Aside from these issues seems to be working OK havent tested every single feature that I dont use.

_________________
Buffalo WZR-HP-G300NH - Firmware: DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
_________________
Signature truncated: cannot exceed 20.000 lines!
h8red
DD-WRT User


Joined: 28 Jun 2011
Posts: 472
Location: Vilnius, Lithuania

PostPosted: Wed Apr 13, 2016 16:51    Post subject: Reply with quote
Router: TP-Link TL-WR842ND v2
Kernel: 3.10.101 #20808
Status: OK
Reset: no
Errors: no

Web upgrade from previous version

_________________
[Atheros] TP-Link TL-WR842ND v2 rev 31899 std (VPN and PPTP server, AD blocking, YAMon3.2.4)
[Atheros] TP-Link TL-WR740N v3 rev 30880 std (AD blocking)
[Ralink] Asus rt-n10plus C1 rev 31825 std (AP with NAT, QoS, AD blocking)
rnix
DD-WRT User


Joined: 23 Feb 2016
Posts: 54

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 0:46    Post subject: Reply with quote
hurleyp wrote:
mrjcd wrote:
WNDR3700 V4
It appears that any submenus in 'Status' will break httpd
It shows in processes to start back (the first time) but don't work and then he dies for good not to return until you do a reset/erase nvram
syslog aint giving up anything about this
done all this few times till got tired playin with it

So if you install over a good working build and don't muck w/anything or don't go to a 'status' page you might be okeydokey -

FYI all status functions in GUI work just fine in main router w/29440 but haven't changed any settings since few builds ago --


Yeah, same problem here. The upgrade appears to work, but as soon as you have to log back in to the router, the status page is mucked up. I'm sticking with r29346 as my current LAN config has my WNDR3700 running with WiFi disabled.

Can confirm same happened with my spare TP-LINK WR740N v4.
Did clean factory-to-ddwrt flash so no upgrade from older build.
WebGUI was broken even after reboot so I had to hard reset.
fon0918
DD-WRT Novice


Joined: 13 Apr 2016
Posts: 2

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 2:21    Post subject: Reply with quote
I have this issue with my netgear-wndr4300. After the wifi is disabled, the web page is corrupt or hard to access. This issue happens at "02-23-2016-r29147" build. Test with the latest build - "04-11-2016-r29440", this issue is still exist. Hope this information can have some help.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 938
Location: London,UK

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 12:37    Post subject: Reply with quote
rnix wrote:
hurleyp wrote:
mrjcd wrote:
WNDR3700 V4
It appears that any submenus in 'Status' will break httpd
It shows in processes to start back (the first time) but don't work and then he dies for good not to return until you do a reset/erase nvram
syslog aint giving up anything about this
done all this few times till got tired playin with it

So if you install over a good working build and don't muck w/anything or don't go to a 'status' page you might be okeydokey -

FYI all status functions in GUI work just fine in main router w/29440 but haven't changed any settings since few builds ago --


Yeah, same problem here. The upgrade appears to work, but as soon as you have to log back in to the router, the status page is mucked up. I'm sticking with r29346 as my current LAN config has my WNDR3700 running with WiFi disabled.

Can confirm same happened with my spare TP-LINK WR740N v4.
Did clean factory-to-ddwrt flash so no upgrade from older build.
WebGUI was broken even after reboot so I had to hard reset.


Did you do reset via Telnet or SSH, I have 2 units from sig and can confirm both running good.
740 v 4 is running in router mode with dynamic routing and forwarder but i ve test it, it in getaway mode as well, i did all from scratch because after upgrade loading old build save file can mess your router so far i can confirm GUI is working and its fine 29440 so far so good about 2 days running avid download via wi-fi and lan ...the only bug i see is the same for all build so far if you add new guest wi-fi AP then the info remains after removal and it doesn't get updated until reset

syslog is running too..

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv4 .......DD-WRT - 31791 (AP,NAT,AD Blocking,Firewall)
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 31899 (AP,PPPoE,NAT,AD Blocking,Firewall)
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 31825 (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,No Wi-Fi)
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 ------------DD-WRT 31815M Kong (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,DNSCrypt)
Broadcom
Netgear R7000 ---------DD-WRT 31800M Kong (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,DNSCrypt)
Others
TP-Link WR740Nv4.......... Gargoyle OS 1.9.2(QoS,Quotas)
Netgear ProSAFE-GS105Ev2 ....(LAN Switch)
rnix
DD-WRT User


Joined: 23 Feb 2016
Posts: 54

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 13:02    Post subject: Reply with quote
Alozaros wrote:


Did you do reset via Telnet or SSH, I have 2 units from sig and can confirm both running good.
740 v 4 is running in router mode with dynamic routing and forwarder but i ve test it, it in getaway mode as well, i did all from scratch because after upgrade loading old build save file can mess your router so far i can confirm GUI is working and its fine 29440 so far so good about 2 days running avid download via wi-fi and lan ...the only bug i see is the same for all build so far if you add new guest wi-fi AP then the info remains after removal and it doesn't get updated until reset

syslog is running too..

I did 30/30/30 reset.
bdg2
DD-WRT User


Joined: 18 Apr 2013
Posts: 191

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 0:40    Post subject: Netgear WNDR3700v2 Reply with quote
Router: Netgear WNDR3700v2
Firmware: r29440 updated via web interface from r29114
Kernel: Linux 3.10.101 #20812 Mon Apr 11 03:40:01 CEST 2016 mips
Status: ok I think, except for update process itself
Reset: no
Errors:
The router (running r29144) received the update file okay and starting the flashing process (power light flashing orange) but the web interface appeared to think the router had restarted before the flashing had finished. In fact it never seemed to finish flashing. The web interface was a bit messed up, in particular the time of day at the top right just showed four weird accented characters. The version was still shown as r29114. The power light continued to indicate firmware flashing was in progress until I got bored and reset the router - when it came back up it seemed to be running r29440 properly as far as I could tell, but only for a few minutes, then the web interace stopped working completely, also SSH and telnet, just dead. But connected PCs and devices still have internet connectivity!
Later, correction:
What kills off the web interface, SSH or telnet servers is is it I connect to the OpenVPN server in the router fromt he WAN side and try to access the web interface, SSH or telnet servers that way. This used to work on r29114.
GreyDoc
DD-WRT User


Joined: 04 Jun 2015
Posts: 392

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 4:25    Post subject: Reply with quote
@bdg2 reset and reflash
dwardo
DD-WRT Novice


Joined: 07 Feb 2013
Posts: 13
Location: France

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 5:52    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link TL-WR1043NDv1.10
Firmware Version DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel VersionLinux 3.10.101 #20780 Mon Apr 11 02:54:05 CEST 2016 mips

Webflashed without reset.

Works well except for 1 quirk I noticed...

If router has not received its IP address, netmask & DNS information for WAN (DHCP client that gets info from Internet Provider Box), router DHCP server does not send out proper IP adresses, DNS, netmask for LAN & wireless connections.
Darkpurple
DD-WRT Novice


Joined: 15 Apr 2016
Posts: 7

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 15:08    Post subject: Reply with quote
Router: D-Link Dir-859
Firmware: DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel: Linux 3.18.30 #10753
Status: Dead
Reset: No. Web upgrade from previous build.
Errors: Dead

When I enter password then cannot load the control panel correctly.

See the picture below, now I cannot restore my official firmware or any DD-Wrt other version....Please Help...
demoralized
DD-WRT User


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 61

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 16:08    Post subject: Reply with quote
dwardo wrote:
Router Model TP-Link TL-WR1043NDv1.10
Firmware Version DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel VersionLinux 3.10.101 #20780 Mon Apr 11 02:54:05 CEST 2016 mips

Webflashed without reset.

Works well except for 1 quirk I noticed...

If router has not received its IP address, netmask & DNS information for WAN (DHCP client that gets info from Internet Provider Box), router DHCP server does not send out proper IP adresses, DNS, netmask for LAN & wireless connections.


I can confirm this for my router 1043ND v1.10 as well.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 938
Location: London,UK

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 19:41    Post subject: Reply with quote
Darkpurple wrote:
Router: D-Link Dir-859
Firmware: DD-WRT v3.0-r29440 std (04/11/16)
Kernel: Linux 3.18.30 #10753
Status: Dead
Reset: No. Web upgrade from previous build.
Errors: Dead

When I enter password then cannot load the control panel correctly.

See the picture below, now I cannot restore my official firmware or any DD-Wrt other version....Please Help...


DIR series have recovery room so set your computer to static IP 192.168.0.5 and access recovery room, router off and press and hold reset button when operation led blinks go at 192.168.0.1 or 2
just make sure you flash it with the right firmware

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv4 .......DD-WRT - 31791 (AP,NAT,AD Blocking,Firewall)
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 31899 (AP,PPPoE,NAT,AD Blocking,Firewall)
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 31825 (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,No Wi-Fi)
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 ------------DD-WRT 31815M Kong (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,DNSCrypt)
Broadcom
Netgear R7000 ---------DD-WRT 31800M Kong (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,DNSCrypt)
Others
TP-Link WR740Nv4.......... Gargoyle OS 1.9.2(QoS,Quotas)
Netgear ProSAFE-GS105Ev2 ....(LAN Switch)


Last edited by Alozaros on Mon Apr 18, 2016 18:45; edited 1 time in total
Goto page Previous  1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 2 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum