DIR-300: v24sp1 AP, WPA2/PSK is seen as WEP

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
xam_max
DD-WRT User


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 156

PostPosted: Sat Oct 18, 2008 23:00    Post subject: Reply with quote
axelm wrote:
qualheim wrote:
Same here -- except my Airlink AR430W says in the status and settings that it is WPA2 Personal Mixed but the client says there is no encryption at all and a number of leeches are connecting to my AP now.


+1

Same thing here again after 24 hours. The DIR300 v24pre-sp2 web ui shows WPA2/PSK/AES, but the clients say there is no encryption at all. If I ssh into the DIR300 and do iwconfig, it shows that ath0 is is master mode, and that encryption is off.


Shocked Shocked

Please open a new ticket Confused
http://svn.dd-wrt.com:8000/dd-wrt/timeline
Sponsor
systm
DD-WRT Novice


Joined: 01 Oct 2008
Posts: 40
Location: USA

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 7:54    Post subject: Reply with quote
+! Same problem here, have been getting around it by just having the router reset itself every night, but yeah noticed it with OSX on my Macbook and verified through KisMac aswell..
xam_max
DD-WRT User


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 156

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 16:36    Post subject: Reply with quote
On DIR-300 and v24 sp1 for me is all ok from 7 days.

I have done from redboot before flash "fis init -f" and now is all ok Smile
kgorilla
DD-WRT Novice


Joined: 28 Feb 2008
Posts: 6

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 19:56    Post subject: Reply with quote
I never saw this issue with SP1, and now updating to DD-WRT v24-sp2 (10/07/0Cool std I see it.

Router has been up for 3 days and I just noticed it.
iwconfig shows no encryption key.

OFF-TOPIC: I'm getting to hate this cheap router. My whole motivation for upgrading was in hopes that the site filtering URL/keyword feature would work, and it also appears to be broken. In addition, the device type shows as the DIR-300 when in fact I have a AR430W device.
xam_max
DD-WRT User


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 156

PostPosted: Tue Oct 21, 2008 5:15    Post subject: Reply with quote
kgorilla wrote:
OFF-TOPIC: I'm getting to hate this cheap router. My whole motivation for upgrading was in hopes that the site filtering URL/keyword feature would work, and it also appears to be broken. In addition, the device type shows as the DIR-300 when in fact I have a AR430W device.


On DIR-300 the site filtering is working well, you must edit "List of Clients".

Please post a link for the SP2 ...

PS. Do you have reset it after the upgrade ?
axelm
DD-WRT User


Joined: 03 Oct 2008
Posts: 307

PostPosted: Wed Oct 22, 2008 18:06    Post subject: Reply with quote
Quote:

Shocked Shocked

Please open a new ticket Confused
http://svn.dd-wrt.com:8000/dd-wrt/timeline


Ticket opened here http://svn.dd-wrt.com:8000/dd-wrt/ticket/691
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6077
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed Oct 22, 2008 19:19    Post subject: Reply with quote
its fixed now
_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

DD-WRT supported Concerts @ Bunker Dresden
03.10.2014 - Front 242 / Haujobb / Planet Myer Day
axelm
DD-WRT User


Joined: 03 Oct 2008
Posts: 307

PostPosted: Wed Oct 22, 2008 19:30    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
its fixed now


Great! Is the build with the fix available for download?

Regards
Axel
xam_max
DD-WRT User


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 156

PostPosted: Wed Oct 22, 2008 19:47    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
its fixed now


Many thanks BS Wink
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17417
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 21:20    Post subject: Reply with quote
pre sp2 builds in the dl area
_________________
GEGEN die EEG-UMLAGE auf EIGENVERBRAUCH!
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
darthboy
DD-WRT User


Joined: 14 Jan 2008
Posts: 237

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:31    Post subject: Reply with quote
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fothers%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2/

files just updated on 23 Oct.

_________________
RT-AC66U (asuswrt-merlin 374.43)
WHR-HP-G54 (dd-wrt v24 sp1 vpn-9994)
axelm
DD-WRT User


Joined: 03 Oct 2008
Posts: 307

PostPosted: Sun Oct 26, 2008 1:53    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
its fixed now


Yup, wifi crypto is back to normal now for the last 10 hours since I upgraded to the latest pre-sp2.

Thanks a lot, it was driving me crazy.
Axel
axelm
DD-WRT User


Joined: 03 Oct 2008
Posts: 307

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 11:59    Post subject: Reply with quote
Uptime is 50 hours. No more crypto problems. I did have a DHCP problem yesterday though. One of my PCs was not getting an IP address from the DHCP server. I removed the lease via the web ui, and the PC was offered a new IP address. Strange behaviour.
johnnydigit
DD-WRT Novice


Joined: 18 Dec 2008
Posts: 2

PostPosted: Fri Dec 19, 2008 23:47    Post subject: Reply with quote
ar430w/v24sp1 here and wireless clients connect but can't communicate with others on lan ports when using WEP or MAC filtering. however, using WPA-Personal works. using WPA is fine for me now, but i believe i may have problems if i want to use WDS as it needs to use WEP?

and from other threads it looks like repeater/client bridging for atheros doesn't work and won't be supported in the future?

what are the pros and cons of not being able to use repeater/client bridging? i have a few airlink 430's and a week before the store will let me return them, so i wanted to know if i should keep them or find some broadcom hardware instead. (430's were only $15 at fry's.)

currently testing using SMC barricade as primary, 430w as secondary. i need to setup a few WDS repeaters for a 2WIRE modem/router (verizon/yahoo dsl) for another home i'm working on..
elmimmo
DD-WRT Novice


Joined: 16 Apr 2009
Posts: 3

PostPosted: Mon Apr 20, 2009 4:14    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
its fixed now
Er… no it is not Embarassed

I recently posted about WPA2 being identified as WEP with:

    * Fonera+ plus 2201 with firmware v24-sp2 (03/19/09)
    * Fonera 2200 with firmware v24-sp2 (03/26/09)

The symptoms are quite similar so I'd say the issue might be related.
Goto page Previous  1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 2 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum