WRT54G2 v1.5

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
noahwallach
DD-WRT Novice


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 10

PostPosted: Mon Aug 10, 2009 21:48    Post subject: WRT54G2 v1.5 Reply with quote
Hi there,

where is the dd-wrt fireware for the WRT54G2 V1.5

I cant find it under the following:
v24-sp1/Consumer/Linksys

cheers,

Noah
Sponsor
HardReset
DD-WRT User


Joined: 07 May 2009
Posts: 382

PostPosted: Mon Aug 10, 2009 21:51    Post subject: Re: WRT54G2 v1.5 Reply with quote
noahwallach wrote:
Hi there,

where is the dd-wrt fireware for the WRT54G2 V1.5

I cant find it under the following:
v24-sp1/Consumer/Linksys

cheers,

Noah


It is my understanding that the 1.5 is atheros and a 2mb flash unit. dd-wrt & the needed atheros drivers will not fit on that units flash chip

There may never be support for it but TMK, that is not an official word just yet. Or maybe it is and just has not been officially stated.

Maybe ask around in the atheros forum.

_________________
PM for Pin Short Instructions Razz
noahwallach
DD-WRT Novice


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 10

PostPosted: Tue Aug 11, 2009 1:05    Post subject: Reply with quote
okay well then I am trying to repeat bridge between a WRT54G2 and a WRT54GS. is that Possible?

If not what are my other options getting another WRT54GS?
socal87
DD-WRT Guru


Joined: 30 Jun 2009
Posts: 943
Location: Here

PostPosted: Tue Aug 11, 2009 1:09    Post subject: Reply with quote
Yes. As Hardreset said, our firmware does NOT support the 1.5. It simply has too little RAM and incompatible hardware. Your only option is to get another router.
_________________
Click here for Eko beta
Click here for Brainslayer beta

>>>PEACOCK THREAD!<<<

Personal assistance is available but only if you give me money. And beer. Lots and lots of beer.

BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6099
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed Oct 28, 2009 23:59    Post subject: Reply with quote
could someone post the fcc id or high resolution pcb pictures? i have a WRT54G2 with atheros chipset but 4 mb flash and 16 mb ram. i can also port a 2 mb flash device if it has 16 mb ram.
_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

DD-WRT supported Concerts @ Bunker Dresden
03.10.2014 - Front 242 / Haujobb / Planet Myer Day
barryware
DD-WRT Guru


Joined: 26 Jan 2008
Posts: 12848
Location: Behind The Reset Button

PostPosted: Thu Oct 29, 2009 0:09    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
could someone post the fcc id or high resolution pcb pictures? i have a WRT54G2 with atheros chipset but 4 mb flash and 16 mb ram. i can also port a 2 mb flash device if it has 16 mb ram.


FCC ID = Q87-WRT54G2V15

https://fjallfoss.fcc.gov/oetcf/eas/reports/ViewExhibitReport.cfm?mode=Exhibits&RequestTimeout=500&calledFromFrame=N&application_id=208874&fcc_id=Q87-WRT54G2V15

https://fjallfoss.fcc.gov/prod/oet/forms/blobs/retrieve.cgi?attachment_id=1113620&native_or_pdf=pdf

Looks like a serial flash chip like the 320. Can't make out the chip numbers from the fcc pics. A 1.5 owner needs to take some better pics.

_________________
[Moderator Deleted] Shocked
tester272001
DD-WRT Novice


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 25

PostPosted: Tue Nov 10, 2009 19:30    Post subject: Reply with quote
I cracked open a V1.5 unit and the contents are:
Atheros AR7240-AH1E E47132 1B 0910 Taiwan
Winbond W9412G61H-5 0924H 69103P50001
There are two header traces one:
J8 14 pins and a square (presumably pin 1)
J5 is just below J8 5 pins again with a Square trace
around a via (presumably pin1) this goes to the Atheros chip according to the traces that I can see.
Hope this info helps the effort. I took some pics too. I will try to upload those shortly. :D

BTW looks like 2M 4 BANKS 16 BITS DDR SDRAM - http://www.ic-on-line.cn/IOL_W9412G6CH/PdfView/4122919.htm
This is the closest spec sheet I could find
tester272001
DD-WRT Novice


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 25

PostPosted: Tue Nov 10, 2009 19:44    Post subject: Reply with quote
If someone can direct me on the Jtag connections (if it is one) I will be happy to get a dump or whatnot.
I have a parallel jtag cable that I cobbled together that worked for the older 54g units. Cool
Rainy Day
DD-WRT Novice


Joined: 13 Nov 2009
Posts: 3
Location: Planet Earth

PostPosted: Fri Nov 13, 2009 20:09    Post subject: JTAG on a WRT54G2 V1 unit Reply with quote
tester272001 wrote:
If someone can direct me on the Jtag connections (if it is one) I will be happy to get a dump or whatnot.
I have a parallel jtag cable that I cobbled together that worked for the older 54g units. Cool


This page might be of help in finding the JTAG port. Looks like a little soldering is required; only the pads (no header) are on the logic board as it ships from the factory. While the photo is of a rev 1 Broadcom logic board, it’ll give you an idea of what to look for, and may still be in about the same place on the rev 1.5 logic board.

[Note: the JTAG connector is on the edge of the board; the 5-pin connector to its left is a serial port.]
barryware
DD-WRT Guru


Joined: 26 Jan 2008
Posts: 12848
Location: Behind The Reset Button

PostPosted: Fri Nov 13, 2009 20:27    Post subject: Reply with quote
tester272001 wrote:
If someone can direct me on the Jtag connections (if it is one) I will be happy to get a dump or whatnot.
I have a parallel jtag cable that I cobbled together that worked for the older 54g units. Cool


Still would like some good pics of the board showing the numbers of the flash chip (serial)

the jtag header is the 14 pin header (2 x 7) left hand side of the board, near the middle, not the edge. The serial connection is the 5 pin header under that.

_________________
[Moderator Deleted] Shocked
Rainy Day
DD-WRT Novice


Joined: 13 Nov 2009
Posts: 3
Location: Planet Earth

PostPosted: Sat Nov 14, 2009 0:59    Post subject: Reply with quote
I have a rev 1, so unable to provide any high res photos of the chips; others will have to do that.

tester272001 wrote:
If someone can direct me on the Jtag connections (if it is one) I will be happy to get a dump or whatnot.
I have a parallel jtag cable that I cobbled together that worked for the older 54g units. Cool


They moved the JTAG & Serial port pads on this rev., as barryware notes. Here is a v1.5 logic board photo showing the JTAG & Serial port pads:



WRT54G2 v1.5 logic board.jpeg
 Description:
V1.5 logic board with JTAG & Serial Port pads highlighted; some assembly required!
 Filesize:  18.2 KB
 Viewed:  44866 Time(s)

WRT54G2 v1.5 logic board.jpeg


Zerocool2000
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon Dec 28, 2009 3:00    Post subject: Reply with quote
First off, Brainslayer, you're awesome. Second, I picked up a v1.5 router for Christmas and snapped a bunch of hi-res pics of the board and WiFi. This seems to be the most dominant reversion board selling at major retail chains, atm. From what I can ascertain, the chips are idenified as follows:

Atheros AR7240-AH1E 400Mhz cpu
Atheros AR9285-AL1E WiFi controller
16MB Winbond W9412G6IH-5H DDR ram
2MB Winbond 25Q16BVSIG flash (next to JTAG)

Let me know if you need any more/better pics of this board, it would be really nice to have DD-WRT on it. I also have a JTAG cable (DLC5) if you need a dump of anything, just need to know what the pinouts are on the board.



WRT54G2_v15_pics.zip
 Description:

Download
 Filename:  WRT54G2_v15_pics.zip
 Filesize:  15.13 MB
 Downloaded:  2546 Time(s)

LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7096

PostPosted: Mon Dec 28, 2009 10:55    Post subject: Reply with quote
Brainslayer has said that there will not be any dd-wrt for the v1.5 - he needs at least 4MB flash memory for an Atheros build.
_________________
I'm on a whiskey diet, lost 3 days already
Turboloader
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2009
Posts: 14

PostPosted: Tue Dec 29, 2009 17:12    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
could someone post the fcc id or high resolution pcb pictures? i have a WRT54G2 with atheros chipset but 4 mb flash and 16 mb ram. i can also port a 2 mb flash device if it has 16 mb ram.


Maybe he can, don't know about it.
I've got a WRT54G2 v1.5 too, but haven't a good camera (yet).
-- Europe (German) version here.
Greetings
sdddwrt
DD-WRT Novice


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 42

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 2:55    Post subject: is this still being worked on? Reply with quote
I went to: http://wapedia.mobi/en/Linksys_WRT54G_series
and it said
Quote:
1.5 400 MHz 16 MB (W9412G6IH) 2 MB CSV

Hardware: Reduced to one internal antenna; switched from Broadcom to Atheros chipset (AR7240-AH1E + AR9285-AL1E http://atheros.com/pt/bulletins/AR9002AP-1SBulletin.pdf)

3rd-party firmware: Currently unsupported, although DD-WRT is being actively worked on as of November 2009. [15]

FCC ID: Q87-WRT54G2V15


So is the router still being worked on? I'll post any pics if needed.
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum