ASUS WL-330gE Firmware

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
Thamior
DD-WRT Novice


Joined: 04 Aug 2009
Posts: 3

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 6:47    Post subject: Reply with quote
Hello, guys. I have a problem flashing my WL-330gE. The problem is as follows. I try to flash through the web gui which has a section "Firmware Upgrade". There it shows the model index (WL-330gE) and the current firmware version number (2.0.1.6) and offers to upgrade it. Before flashing I did 30-30-30 procedure. When I choose a dd-wrt firmware to upload it loads it for some time and then it shows a page which says "Firmware Upgrading Fails. It may result from incorrect image or error transmission. Please check the version of firmware and try again." and then it reboots the AP. I tried the following versions of firmware: dd-wrt.v24-12548_NEWD_mini.bin, dd-wrt.v24-12548_NEWD_mini_asus.trx, and dd-wrt.v24-11296_NEWD_mini.bin. Result is always the same. The system from which I try to flash is Windows Vista SP1, I turned off the windows firewall. What could be wrong?

Last edited by Thamior on Tue Aug 04, 2009 8:05; edited 1 time in total
Sponsor
Thamior
DD-WRT Novice


Joined: 04 Aug 2009
Posts: 3

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 7:48    Post subject: Reply with quote
Just for the record, I tried to upgrade with new Asus firmware and all went well, so there should not be problems with network setup/firewall.
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Thu Oct 15, 2009 19:38    Post subject: Reply with quote
Just like Thamior, I have also given DD-WRT a try on my WL330gE however I also didn't succeed in getting DD-wrt to work on my WL330gE.

Sadly the Asus WL330gE is not in the supported hardware table so for a newbie like me it is hard to figure out what trx/bin file I should use to get dd-wrt on it. Nor is it clear what method I should use for getting it to work on the wl330ge. Could someone who succeeded in getting it working point us/me into the right direction to make this kick-ass router even more kick-ass!
Half Dead Wookie
DD-WRT Novice


Joined: 20 Nov 2009
Posts: 1

PostPosted: Fri Nov 20, 2009 6:51    Post subject: How to get it to work Reply with quote
I finally got this to work after messing around for hours with it. Here is what you need to do to get the firmware flashed on the Wl-330gE:

1. First down load the the ASUS Firmware Restoration tool from here:

http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/wireless/WL-500g-03/Eng_1380.zip

2. unzip it and install it

3. then download the firmware for the router here:

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/download.php?id=6586

4. Unplug the power to the router.

5. Now while holding down the reset button on the router plug the power back in and wait until the power light on the router does a slow blink. This puts the router into firmware recovery mode.

6. Statically set your computer to an address of 192.168.1.20 or something else in the 192.168.1.0/24 range that is NOT 192.168.1.220 and set the subnet mask as 255.255.255.0 (I know this is redundant because I already said 192.168.1.0/24 but let's be nice to the kids that don't know CIDR notation ok.)

7. Launch the ASUS Firmware Restoration tool

8. select the firmware file that you downloaded from the second link.

9. click on "Upload"

10. now hold your breath and wait for a little while.

11. once it's says that it's done try and web into 192.168.1.1 and you should see the good old dd-wrt screen.

12. set a username and password and then have some fun!
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 9:27    Post subject: Re: How to get it to work Reply with quote
""Half Dead Wookie""

Hello

I have used your procedure and i've loaded firm to 330gE.
It works but I my notebook cannot connect to WiFi net.

I've tried 2 cases:

1. open Wireless : test

notebook did not see this "test" network

2. WPA/personal

notebook can see "test" and according to trace , 330gE <-> notebook handshake keys and
notebook get IP for 3 sec and then suddenly disconnected.


Configuration

Bridge table
br0 no eth0 eth1

port
Wan eth1


system status

Radion ON
Mode AP
network MIXED


Services

DHCP enabled
all other disabled


Is teher anything to configure?
where am I wrong with this?

Thanks for your help.
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 10:12    Post subject: Reply with quote
I've had issues with "Port Wan eth1"... Possibly your wifi will work if you change it. (Disable?)
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 10:18    Post subject: Reply with quote
Groentjuh wrote:
I've had issues with "Port Wan eth1"... Possibly your wifi will work if you change it. (Disable?)


Thanks for a comment.
do you use 330gE only for LAN?
I want to use it as gateway to internet , when I disable WAN maby i could not use it.

I'll try.

Have a nice day
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 12:04    Post subject: Reply with quote
Well, you need to set your Wan port.
eth1 seems to be the wifi device which results in weird behavior.
Setting the wan port to eth0 will mean the only port the device has is the Wan port. Meaning futher configuration will have to be done using wifi!
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 12:16    Post subject: Reply with quote
Groentjuh wrote:
Well, you need to set your Wan port.
eth1 seems to be the wifi device which results in weird behavior.
Setting the wan port to eth0 will mean the only port the device has is the Wan port. Meaning futher configuration will have to be done using wifi!


:) well, this I've done yesterady and lost connection to 330gE because wifi doesn't work.
I'll try to play with port setting and hope make it work.

Thanks for your answer..
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 12:57    Post subject: Reply with quote
It's a bit of a mass... That's why I said that you should disable it at first and get Wifi working.
Once you've got that working you can configure your router using wifi and set the wan port to eth0.

Atleast that worked for me.
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 13:18    Post subject: Reply with quote
u use dd-wrt.v24-10633_NEWD_mini.bin?
or some else?
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 13:20    Post subject: Reply with quote
Currently I have "DD-WRT v24-sp2 (07/22/09) mini
(SVN revision 12548M NEWD Eko)" installed onto my WL-330gE.
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 9:59    Post subject: Reply with quote
Groentjuh wrote:
Currently I have "DD-WRT v24-sp2 (07/22/09) mini
(SVN revision 12548M NEWD Eko)" installed onto my WL-330gE.


Hi

I've put (v24 preSP2 (Build13064)) onto WL-330gE..
WAN disabled
STP enabled
WPA-PSK set

I can connect to wifi with my notebook but sometime wifi hangs on..Restart or power cyckle don't help..
and then suddenly Wifi works again.

Did have something similar?
Also, I cannot connect second Wifi client even the same configuration as my notebook.

DHCP enabled fo 50 user :)

Thanks and have nice day
yagyu
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2009
Posts: 7

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 21:14    Post subject: Reply with quote
everything works on

I am connected to internet Smile)
Groentjuh
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 21:15    Post subject: Reply with quote
What made it work in the end? And was I right about the WAN ports? Razz
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next Display posts from previous:    Page 3 of 5
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum