How to config the VOIP service?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2, 3  Next
Author Message
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Fri Jan 08, 2010 17:29    Post subject: How to config the VOIP service? Reply with quote
I installed the dd-wrt.v24-13527_NEWD-2_K2.6_big.bin on the 610N V1, fully working.

just do not know how to config the VOIP service. I have a VOIP router with lan cable connect between 610N and VOIP, in the main WEBGUI page, How should I setup to make it work? I already Enable the DHCP server under the DHCP mode, with 10 client, should be working. I have another DD-WRT router ( 54GL ), when it connect, VOIP is fully functional on that router, where do I do wrong?
Sponsor
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 2:36    Post subject: Reply with quote
I did research for a whole day, still no luck, try to modify the webgui of dd-wrt, no luck.

who could tell me how to enable VOIP service on my 610N. thanks.
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 13:50    Post subject: Reply with quote
Well, to be exactly to say. This is the issue of DD-WRT auto assign IP address to the wired router ( this router is a VOIP device ), now, it could not get IP address, so It does not work.

How could I config this auto assign IP service, I did enable the DHCP server with 20 max client to connect, wireless mode AP, what else should I do? somewhere under service tab? I have big build for 610N.
Slione
DD-WRT User


Joined: 05 Dec 2007
Posts: 213
Location: Michigan

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 20:38    Post subject: Reply with quote
How do you have your voip box cabled to the router? I have mine from the WAN port on the voip box to one of the switch ports on the main router.
_________________
E3000 DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std-usb-nas - build 15704
WRT610N DD-WRT v24-sp2(10/02/10) mini - build 15337M NEWD-2 K2.6 Eko
WRT310N DD-WRT v24-sp2(06/30/10) mini - build 14684
socal87
DD-WRT Guru


Joined: 30 Jun 2009
Posts: 943
Location: Here

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 20:41    Post subject: Reply with quote
Don't mess with the DHCP server on the DD-WRT router...leave it at default of 50 clients and default settings. If you connect the WAN port of your VOIP router to a LAN port of the DD-WRT router, you -should- get an IP address, given the VOIP router is running default settings...
_________________
Click here for Eko beta
Click here for Brainslayer beta

>>>PEACOCK THREAD!<<<

Personal assistance is available but only if you give me money. And beer. Lots and lots of beer.

art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 20:55    Post subject: Reply with quote
I have a linksys SPA 2102 R phone router from the company which i had the service from. I connect cable between internet port from SPA2102R and Port 3 of 610N router. That is my regular setup. But 610N did not assign IP address to the SPA2102R, so there is no dial tone.
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 20:57    Post subject: Reply with quote
socal87 wrote:
Don't mess with the DHCP server on the DD-WRT router...leave it at default of 50 clients and default settings. If you connect the WAN port of your VOIP router to a LAN port of the DD-WRT router, you -should- get an IP address, given the VOIP router is running default settings...


I checked again, I did connect Wan port to the Lan port, but still no IP address, I figure that I need to change some setting in the DD-WRT firmware.
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7079

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 1:45    Post subject: Reply with quote
art4art wrote:
I have a linksys SPA 2102 R phone router from the company which i had the service from. I connect cable between internet port from SPA2102R and Port 3 of 610N router. That is my regular setup. But 610N did not assign IP address to the SPA2102R, so there is no dial tone.


You are using your 610 as a Switch / WAP so follow the instructions for setting it up:

http://83.141.4.210/wiki/index.php/Wireless_Access_Point

http://83.141.4.210/wiki/index.php/Switch

_________________
I'm on a whiskey diet, lost 3 days already
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 2:10    Post subject: Reply with quote
LOM wrote:
art4art wrote:
I have a linksys SPA 2102 R phone router from the company which i had the service from. I connect cable between internet port from SPA2102R and Port 3 of 610N router. That is my regular setup. But 610N did not assign IP address to the SPA2102R, so there is no dial tone.


You are using your 610 as a Switch / WAP so follow the instructions for setting it up:

http://83.141.4.210/wiki/index.php/Wireless_Access_Point

http://83.141.4.210/wiki/index.php/Switch


I checked both of the links. Thank you for it. But I think it just makes thing complicated, everything I had in my network are exactly what I want, except that my voip device does not receive IP address, Should be an easy fix with miner tuner.

If I followed that tutorial, I have to resetup everything all over again. Is it the only solution?

Thank you very much.
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 15:28    Post subject: Reply with quote
So sad, nobody knows how to config this small tweaks ---
make DD-WRT big build auto assign IP to connect routers.
Slione
DD-WRT User


Joined: 05 Dec 2007
Posts: 213
Location: Michigan

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 17:27    Post subject: Reply with quote
art4art wrote:
So sad, nobody knows how to config this small tweaks ---
make DD-WRT big build auto assign IP to connect routers.


Do other devices get an IP address from your 610 when plugged in? If so then you need to take a look at your voip box to make sure it is setup to get an IP address automatically.

_________________
E3000 DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std-usb-nas - build 15704
WRT610N DD-WRT v24-sp2(10/02/10) mini - build 15337M NEWD-2 K2.6 Eko
WRT310N DD-WRT v24-sp2(06/30/10) mini - build 14684
yzy-oui-fi
DD-WRT Guru


Joined: 03 Mar 2009
Posts: 2826
Location: France

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 17:36    Post subject: Reply with quote
did you change the Lan ip of your linksys voip router?

because i presume it is the same subnet as the dd-wrt box....192.168.1.1

If yes put it to something like 192.168.2.1 to the voip box, then you will see that it's getting a Wan ip

_________________
DD-WRT WDS MESH + DASHBOARD (fr), DD-WRT network setting tool (tools.yzy-oui-fi.com), Wifi Business and IT guy After hours, My Blog, Free DD-WRT VPN Community(www.wrt-pptp-ww.com), DD-WRT pré-réglés pour réseau outdoor(hotspot.yzy-oui-fi.com), Nouveau Forum DD-WRT francophone
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 18:23    Post subject: Reply with quote
I have another DD-WRT WRT54GL running the standard build, VOIP box connect to the WRT54GL, auto pickup IP address, working 100%. But connect to WRT610N, no IP address given, no signal.

I am pretty sure that VOIP setup is correct there. Just need to fix in the 610N config
Slione
DD-WRT User


Joined: 05 Dec 2007
Posts: 213
Location: Michigan

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 19:33    Post subject: Reply with quote
art4art wrote:
I have another DD-WRT WRT54GL running the standard build, VOIP box connect to the WRT54GL, auto pickup IP address, working 100%. But connect to WRT610N, no IP address given, no signal.

I am pretty sure that VOIP setup is correct there. Just need to fix in the 610N config


Not trying to come off harsh here but you seem unwilling to look at the possibility that there may be some settings you did in the WRT54GL that you need to do in the 610 to get the voip box to work.

Did you just load the WRT54GL and plug in your voip and it worked without changing any other settings?

_________________
E3000 DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std-usb-nas - build 15704
WRT610N DD-WRT v24-sp2(10/02/10) mini - build 15337M NEWD-2 K2.6 Eko
WRT310N DD-WRT v24-sp2(06/30/10) mini - build 14684
art4art
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 47

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 20:01    Post subject: Reply with quote
yes, you are right, load wrt54gl, without changing anything, it just works...

I could not load into webgui of VOIP service
tried http://192.168.0.1 and http://192.168.2.1 not working.
Goto page 1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 1 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum