Is my DIR-300 bricked?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
Victor87
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2010
Posts: 4

PostPosted: Mon Jan 25, 2010 16:46    Post subject: Is my DIR-300 bricked? Reply with quote
Hi guys, i'm Victor and i'm new to DD-WRT community.

I was trying to flash my DIR300 to DD-WRT, everything is fine until i load the DD-WRT firmware to my DIR-300 router.

this is the last step before my router bricked (or isn't bricked yet?).

Quote:
DD-WRT> ip_address -h 192.168.1.2
IP: 192.168.1.1/255.255.255.0, Gateway: 0.0.0.0
Default server: 192.168.1.2
DD-WRT> fis init
About to initialize [format] FLASH image system – continue (y/n)? y
*** Initialize FLASH Image System
… Erase from 0xbfc30000-0xbffe0000: …………………………………………………..
… Erase from 0xbffe0000-0xbfff0000: .
… Program from 0×80ff0000-0×81000000 at 0xbffe0000: .
DD-WRT> load -r -b 0×80041000 linux.bin


The bold part is the last step i've done, but i've accidentally pressed the Enter before entering the linux.bin.

So now, what should i do in order to unbrick my DIR-300??

I'm totally new to here, so if i post anything wrong here, please let me know or try to correct me ;)

Will appreciate if someone willing to post a step-by-step guide to unbrick my DIR-300.

Regards,
Victor
Sponsor
ptbnfns
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2009
Posts: 15

PostPosted: Mon Jan 25, 2010 18:11    Post subject: Reply with quote
Hi I'm new in it too, but I already know few methods.
So it depends of what you can do.

If you can unsolder FLASH and connect it to programmer it is always possible de-brick any router Smile
Next method is JTAG
Next RS232 console
Next telnet console - can you access it?
does LED's blinks or it completely dead now?
Victor87
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2010
Posts: 4

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 2:50    Post subject: Reply with quote
ptbnfns wrote:
Hi I'm new in it too, but I already know few methods.
So it depends of what you can do.

If you can unsolder FLASH and connect it to programmer it is always possible de-brick any router Smile
Next method is JTAG
Next RS232 console
Next telnet console - can you access it?
does LED's blinks or it completely dead now?


Hi ptbnfns,

My router can be connected and the LED is blinking too.

But i can't access telnet, or i didn't manage to telnet it properly?

What's RS232 and JTAG??

Anyone here to help me to turn my router back to a working router? I'm planning to flash to DD-WRT too Wink
prostheticconscience
DD-WRT Novice


Joined: 23 Dec 2009
Posts: 31

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 18:30    Post subject: Reply with quote
Look here
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WRT54GL_MAX232_Serial
to find info on a TTL/RS232 level translator.

Look here
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Serial_port_pinouts
To find the pinout of your model router.

This should allow you serial access to the unit, and allow you to continue the upgrade process.
prinzenrolle
DD-WRT User


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 82

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 8:20    Post subject: Reply with quote
Victor87 wrote:
ptbnfns wrote:
Hi I'm new in it too, but I already know few methods.
So it depends of what you can do.

If you can unsolder FLASH and connect it to programmer it is always possible de-brick any router Smile
Next method is JTAG
Next RS232 console
Next telnet console - can you access it?
does LED's blinks or it completely dead now?


Hi ptbnfns,

My router can be connected and the LED is blinking too.

But i can't access telnet, or i didn't manage to telnet it properly?

What's RS232 and JTAG??

Anyone here to help me to turn my router back to a working router? I'm planning to flash to DD-WRT too Wink

hello,
have you test the putty and batch script?
greetings
Victor87
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2010
Posts: 4

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 2:13    Post subject: Reply with quote
prinzenrolle wrote:
Victor87 wrote:
ptbnfns wrote:
Hi I'm new in it too, but I already know few methods.
So it depends of what you can do.

If you can unsolder FLASH and connect it to programmer it is always possible de-brick any router Smile
Next method is JTAG
Next RS232 console
Next telnet console - can you access it?
does LED's blinks or it completely dead now?


Hi ptbnfns,

My router can be connected and the LED is blinking too.

But i can't access telnet, or i didn't manage to telnet it properly?

What's RS232 and JTAG??

Anyone here to help me to turn my router back to a working router? I'm planning to flash to DD-WRT too Wink

hello,
have you test the putty and batch script?
greetings


I've tried the Putty telnet, but not working. It just can't get in to the router.

I've check the Serial port Pinouts, but those are differ from my router.

I'm using a D-LINK DIR-300 A1
prinzenrolle
DD-WRT User


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 82

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 6:43    Post subject: Reply with quote
Quote:

I've tried the Putty telnet, but not working. It just can't get in to the router.

I've check the Serial port Pinouts, but those are differ from my router.

I'm using a D-LINK DIR-300 A1

have you tried this: (from wiki)
-------------
Redboot access script for Windows

download putty.exe to c:\
create a file on c:\ called redboot.txt, with the following content:

^C

create a file on c:\ called redboot.bat with the following content:

rem echo off
:start
rem ------------------------------------------------
ping 192.168.20.81 -n 1 -w 1 >NUL
IF ERRORLEVEL 1 goto start

rem putty
rem ------------------------------------------------
break
putty.exe telnet://192.168.20.81:9000 -m redboot.txt
exit

start the bat file and power on the router.....here comes redboot
--------------------
greetings
prostheticconscience
DD-WRT Novice


Joined: 23 Dec 2009
Posts: 31

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 18:06    Post subject: Reply with quote
The DIR300 is the same as an Airlink AR430W, including the pinout of the serial port header.
Victor87
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2010
Posts: 4

PostPosted: Fri Jan 29, 2010 15:29    Post subject: Reply with quote
Hi guys,

i managed to puttytel the router and all i need to do is do all over again the flashing progress.

It's all up and working great for me !! Wi-Fi seems to be more stable than previous D-link firmware..

Thanks everyone who contribute and help me on this. ;)

Thread is now closed
flyav
DD-WRT Novice


Joined: 08 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon Feb 08, 2010 8:20    Post subject: Reply with quote
I have the same problem. During the last few steps of flashing my DIR-300 i accidentally typed '9600' twice. I can see that the WAN light is still blinking but i cannot puttytel the router, the program will just shut down without any error message. Can someone help me?
prostheticconscience
DD-WRT Novice


Joined: 23 Dec 2009
Posts: 31

PostPosted: Thu Feb 11, 2010 21:32    Post subject: Reply with quote
Try buying/building a RS-232/TTL adapter and connecting via serial port. That will give you a command line to reset the system values.
mediavieja
DD-WRT User


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 89

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 2:56    Post subject: Reply with quote
i manage to connect with my rs233 cable but i dont know what to do now :S, when it says press ^C to abort, i do ctrl+c and what i get is wierd letters, any clue on what can it be wrong?i only manage to make it stop right once, and when that happened i was able to ping the router continuously but i havent been able to do it again Sad heres a screenshot:


update: problem fixed, if anyone ever encounter a similar problem like mine, just pm me on the forums and ill tell u what i did to fix it.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum