TP-Link TL-WR941ND: Nach Reboot immer Standardeinstellung

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC basierende Hardware
Author Message
Kai6775
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue Dec 28, 2010 15:40    Post subject: TP-Link TL-WR941ND: Nach Reboot immer Standardeinstellung Reply with quote
Hab heute mein TP-Link TL-WR941ND v2/v3 Router das 1. mal mit der DD-WRT v24-sp2 Firmware geflasht.
Das Problem ist jetzt, jedes Mal wenn ich den Router neu boote, sind immer nur die Standardeinstellungen vorhanden. Die Änderungen die ich vorgenommen habe, werden nach dem booten nicht übernommen.
Bis ich den Router das erste Mal reboote funktioniert alles mit den Einstellungen tadellos.

Problemlösungen von mir bis jetzt:
Nach dem flashen ein 30/30/30 reset
NVRAM mit Putty gelöscht
Ich hoffe es hat jemand ein Tip für mich
Sponsor
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17379
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Tue Dec 28, 2010 16:39    Post subject: Reply with quote
hit "save" AND "apply"
_________________
GEGEN die EEG-UMLAGE auf EIGENVERBRAUCH!
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Kai6775
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue Dec 28, 2010 16:49    Post subject: Reply with quote
das habe ich leider auch schon ausprobiert. Hab mittlerweile auch andere Builds geflasht. Irgendwie ist da der Wurm drin, egal welches Build ich flashe, es wird mir immer Build 15778 angezeigt - das war die erste Firmware die ich geflasht habe.
Kai6775
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2010
Posts: 5

PostPosted: Wed Dec 29, 2010 15:50    Post subject: Reply with quote
Heute hab ich noch einmal Zeit gefunden um mich mit dem Router zu befassen.
Es muss ein Problem mit dem NVRAM vorliegen.
Wenn ich, nachdem ich die Einstellungen im Router vorgenommen habe, per Telnet den NVRAM auslese sind meine Einstellungen vorhanden.
Nach einem Reboot sind wieder nur die Standardeinstellungen enthalten.

Des Weiteren ist auch komisch, dass ich auch keine anderen Builds mehr einspieln kann. Der Router schließt den Flash ohne Fehlermeldung ab, nach dem Reboot ist trotzdem noch das alte Build auf dem Router.
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17379
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Wed Dec 29, 2010 18:23    Post subject: Reply with quote
ist das richtige build fuer die hw version geflasht?!
ich hab 10 von den routern in dieser rev und allen funzen einwandffrei!

_________________
GEGEN die EEG-UMLAGE auf EIGENVERBRAUCH!
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Kai6775
DD-WRT Novice


Joined: 28 Dec 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 10:31    Post subject: Reply with quote
Jetzt habe ich die Antwort gefunden, warum mein Router spinnt:
LOM wrote:
werter78 wrote:
LOM wrote:
werter78 wrote:


...and for wr941nd v.3.2 !! Please! Please!!
Thx!!



I have uploaded webrevert for version 3 earlier and that file also works on v3.2.


NO!!! I have wr941nd v.3.2 and your earlier uploaded webrevert for version 3 on this page (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=40041&postdays=0&postorder=asc&start=150) DON'T back my original firmware from TP-LINK Sad
Yes, webrevert firmware upgrade process from DD-WRT GUI finished OK but after rebooting I'm still have DD-WRT Mad

Please, make correct webrevert firmware for wr941nd v.3.2. Thx!

P.s. I like DD-WRT but after rebooting my settings don't save (last dd-wrt firmware from 08/12/2010). Hard reset and 30/30/30 don't help with this problem.


YES it works with v3.2 in general but it depends on the flash chip used.

That your settings are not saved is because dd-wrt does not support the flash chip mfgr in your router so it can not write to the flash.
You can further prove that by upgrading to a later (or downgrading to an earlier) version of dd-wrt and you will see that after reboot you still have your current version.

The same goes for the webrevert file, it is accepted by dd-wrt as a valid file but dd-wrt can not write it to the flash chip.

Your only option now is to flash a stock firmware via tftp immediately after the router is started.
The time window when the boot loader looks for a tftp transfer is extremely short on TP-Link so you may have to use a serial connection inside the router in order to stop the boot sequence and get the tftp transfer to start.

Hab natürlich v3.2 Evil or Very Mad
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17379
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Fri Dec 31, 2010 15:35    Post subject: Reply with quote
dann brauchts anscheinend ticket
_________________
GEGEN die EEG-UMLAGE auf EIGENVERBRAUCH!
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17379
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Sat Feb 18, 2012 12:54    Post subject: Reply with quote
fixed
http://svn.dd-wrt.com/changeset/18493

_________________
GEGEN die EEG-UMLAGE auf EIGENVERBRAUCH!
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
ribwutz
DD-WRT Novice


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 6

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 10:56    Post subject: Reply with quote
Sorry, if i blame myself as stupid but what does this mean to me as an user of an WR941ND ?
Is there a new release which fixed the problem with the flash chip and if yes how can i apply this release because currently i'm in the state that i can't flash anything ?

Many thanks.
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7044

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 13:20    Post subject: Reply with quote
ribwutz wrote:
Sorry, if i blame myself as stupid but what does this mean to me as an user of an WR941ND ?
Is there a new release which fixed the problem with the flash chip and if yes how can i apply this release because currently i'm in the state that i can't flash anything ?

Many thanks.


http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=669819&highlight=#669819
ribwutz
DD-WRT Novice


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 6

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 13:46    Post subject: Reply with quote
Now i'm facing the problem, that my Nokia ca-42 cable is having three wires (black, red and white) but the board is having 4 pins (or connection points).
Which one can i skip and is there a way to find out which color connect to which pin. I can't have a look into the original connector because it is one of these connectors which are sealed.
Again many thanks for all help.

Regards.
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7044

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 14:52    Post subject: Reply with quote
You don't need +3.3V only tx,rx, and gnd.

One of your 3 wires is gnd and it will measure close to 0 ohm against the gnd pin in the USB connector using a multi-meter in resistance measurement mode.

The other 2 are then obviously rx and tx, verify by holding them together while typing on the keyboard in your terminal program. The keys you type will echo back on the screen through the loopback you have created.

Connect all 3 wires to the router, don't care about which one is tx and which one is rx.
Turn on the router, if you don't get any text from u-boot within 2 seconds then swap rx and tx wires.
ribwutz
DD-WRT Novice


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 6

PostPosted: Sun Feb 26, 2012 9:32    Post subject: Reply with quote
Hello LOM and kodo,
many thanks for this, i will try and let you know.
Regards
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC basierende Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum