TP-LINK TL-WR740N v4

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Next
Author Message
mitza97
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 17:47    Post subject: Reply with quote
wizard001 wrote:
checho wrote:
Enjoy something official
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/03-08-12-r18740/tplink_tl-wr740nv4/factory-to-ddwrt.bin


Can anybody confirm that this works properly except LEDs?

Can I flash it through webUI?


YES, i can confirm. Very Happy
I have upgrade from original firmware, before i have done restore to factory settings, upgrade first factory-to-ddwrt.bin and after that tl-wr740nv4-webflash.bin
It working good, until now, (1 hour uptime), except Lan and System LED'S. I see that surfing on webgui of dd-wrt have some lag. Anyone can confirm this ?
Edit: I see a bug wich exist on the first release of original firmware, but was repaired in the second version V4_111130 (Fix the problem that LAN ports get the IP address assigned to WAN port). Exclamation


Last edited by mitza97 on Thu Mar 15, 2012 22:52; edited 7 times in total
Sponsor
twinclouds
DD-WRT Novice


Joined: 11 Mar 2010
Posts: 39

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 17:53    Post subject: Reply with quote
Edit: 703n version has also be posted.
mitza97
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 17:56    Post subject: Reply with quote
twinclouds wrote:
Can this one be used for 703n?


As you can see, already listed on TP-LINK support list. Very Happy
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#TP-Link
twinclouds
DD-WRT Novice


Joined: 11 Mar 2010
Posts: 39

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 17:59    Post subject: Reply with quote
mitza97 wrote:
twinclouds wrote:
Can this one be used for 703n?


As you can see, already listed on TP-LINK support list. Very Happy
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#TP-Link


Yes. I just realize that. Thanks for pointing out.
than33
DD-WRT Novice


Joined: 15 Mar 2012
Posts: 9

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 19:08    Post subject: Reply with quote
YES! YES! YES!

Great work! THANK YOU!!!

edit:

One question. Why there is no mini version with jffs enabled?
aceror
DD-WRT User


Joined: 27 Oct 2010
Posts: 85

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 19:44    Post subject: TP-LINK TL-WR740N v4 Reply with quote
I am more than happy. Very Happy
mitza97
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 21:38    Post subject: Re: TP-LINK TL-WR740N v4 Reply with quote
aceror wrote:
I am more than happy. Very Happy

Yeah, me too... Very Happy
Many thanks to development team. Very Happy
abogangster
DD-WRT Novice


Joined: 02 Mar 2012
Posts: 9

PostPosted: Thu Mar 15, 2012 23:44    Post subject: client mode not working Reply with quote
Router TL-WR741ND v4.3 flashed ok, leds not working, AP mode working ok, client mode doesn´t work, wireless status reports connection but router is not getting WAN IP.

Also using site survey reports duplicate SSIDs for some APs around home.
dabyd64
DD-WRT User


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 109

PostPosted: Fri Mar 16, 2012 0:40    Post subject: Reply with quote
What strange issues you have!
I configured my 740n v4.2 as repeater...well in atheros is client mode + virtual interface as ap.
Both with WPA2 mixed security.
Worked great at first! Fast, nothing strange.
The only bad are the leds. But thats all!
abogangster
DD-WRT Novice


Joined: 02 Mar 2012
Posts: 9

PostPosted: Fri Mar 16, 2012 3:05    Post subject: Reply with quote
dabyd64 wrote:
What strange issues you have!
I configured my 740n v4.2 as repeater...well in atheros is client mode + virtual interface as ap.
Both with WPA2 mixed security.
Worked great at first! Fast, nothing strange.
The only bad are the leds. But thats all!


The client mode problem seems to be a common issue for atheros, I also have an wr841nd, same problem with new releases, had to go all the way back to build r17201 for it to work, however never tried as repeater.
abunyashka
DD-WRT Novice


Joined: 16 Mar 2012
Posts: 1

PostPosted: Fri Mar 16, 2012 17:07    Post subject: Reply with quote
My wr740n v.4.20 was flashed with factory-to-ddwrt.bin today, but after that I've got a problem. I can't access my control panel in my browser. TP-Link's default http://192.168.0.1 and http://192.168.1.1 is not working. I can use the Internet only with ethernet cable, which is plugged in my router.
UPD: Nevermind. I've got acces. It seems that it was lag.
abogangster
DD-WRT Novice


Joined: 02 Mar 2012
Posts: 9

PostPosted: Fri Mar 16, 2012 19:57    Post subject: WR741ND v4.3 Webrevert failing Reply with quote
I am having trouble to revert wr741nd v4.3 to stock firmware, I am using the webrevert firmware posted at http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237, but every time I try the process, after 4 or 5 seconds, the message Upgrade Failed appears.

Anyone else having the same issue?.
mitza97
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 100

PostPosted: Fri Mar 16, 2012 20:27    Post subject: Reply with quote
abunyashka wrote:
My wr740n v.4.20 was flashed with factory-to-ddwrt.bin today, but after that I've got a problem. I can't access my control panel in my browser. TP-Link's default http://192.168.0.1 and http://192.168.1.1 is not working. I can use the Internet only with ethernet cable, which is plugged in my router.
UPD: Nevermind. I've got acces. It seems that it was lag.


Yeah, i have same lag as you. Today i found another bug, i have a printer connect to router wich is not working. Revert to original firmware using file posted by LOM HERE and everything is perfect now, printer is working. Exclamation Sad
aceror
DD-WRT User


Joined: 27 Oct 2010
Posts: 85

PostPosted: Sat Mar 17, 2012 0:04    Post subject: TP-LINK TL-WR740N v4 Reply with quote
Please report issues here:

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/bugtracker/view_all_bug_page.php
dabyd64
DD-WRT User


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 109

PostPosted: Sat Mar 17, 2012 0:18    Post subject: Reply with quote
abogangster wrote:
dabyd64 wrote:
What strange issues you have!
I configured my 740n v4.2 as repeater...well in atheros is client mode + virtual interface as ap.
Both with WPA2 mixed security.
Worked great at first! Fast, nothing strange.
The only bad are the leds. But thats all!


The client mode problem seems to be a common issue for atheros, I also have an wr841nd, same problem with new releases, had to go all the way back to build r17201 for it to work, however never tried as repeater.


The repeater mode doesn't exist in atheros. It's client mode, but adding a virtual interface as AP.
AT first I tried client mode only, and connecting the computer through ethernet to the switch.
As it worked well, I added the virtual interface, as AP, bridged with the client. Worked the same in the ethernet side, and then connecting through wifi and also got great performance.

I have a 30mb wireless connection, but in the upper floor, which I don't even see in my bedroom so I have the router in the best place it connects in my floor. It gets around -60..-70dBm and a 40% of signal quality at best case. Not too good but also not the worst.

Connected with ethernet, I get 25mb and 17ms of ping.
In the repeated network, due shared wireless bandwidth between client and ap, in theory it should be the half at best. I get 10-12mb and 18-20ms of ping.

So, I think it performs great for the conditions of signal... and being the first build version of this firmware, definitely is a great success.
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Next Display posts from previous:    Page 11 of 46
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum