USB [WebCAMs pwc+spca5xx+ov51x]

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Contributions Upload
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 6:46    Post subject: Reply with quote
buggles wrote:
Try old version http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc6/brcm47xx/packages/mjpg-streamer_r136-1_brcm47xx.ipk u will not see error
Code:
can't resolve symbol '__pthread_register_cancel'

This error seems doesn't matter
Code:
UVCIOC_CTRL_ADD - Error: Invalid argument

with this version there is no
Code:
can't resolve symbol '__pthread_register_cancel'
error, but then I try to open webpage, I get
Code:
HTTP 501 Not Implemented/HTTP 505 Version Not Supported
error (
_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)
Sponsor




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 17:10    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
Quote:
HTTP 501 Not Implemented/HTTP 505 Version Not Supported

Just add this to yours url
Code:
?action=stream

Something like that http://192.168.1.1:8081/?action=stream
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 17:26    Post subject: Reply with quote
buggles wrote:

Just add this to yours url

wow... I'm able to see video via VLC player, BUT, image is blinking with "artefacts" (part of image is colored red\grin\black\blue) and refresh is slow...

_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 18:33    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
Try this mix of modules. uvcvideo newest one which I could compile, others from here
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 18:50    Post subject: Reply with quote
buggles wrote:
AlexHighTower
Try this mix of modules. uvcvideo newest one which I could compile, others from here

modules from this url for 2.6.24 core, but 2.6.111 is needed...
anyway, all modeules was sucessfully loadede except
uvcvideo.ko, it failed with errors:
Quote:
uvcvideo: Unknown symbol input_allocate_device
uvcvideo: Unknown symbol input_unregister_device
uvcvideo: Unknown symbol input_free_device
uvcvideo: Unknown symbol input_register_device
uvcvideo: Unknown symbol input_event

_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 19:10    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
I'm sorry that's my fail. It needs also input-core.ko
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 19:17    Post subject: Reply with quote
buggles wrote:

I'm sorry that's my fail. It needs also input-core.ko

the same error (((

_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 19:29    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
Nope you're wrong. You've missed.
Code:
usbcore: registered new interface driver uvcvideo
USB Video Class driver (v0.1.0)

input-core must be loaded before uvcvideo.
Code:
insmod v4l2-common.ko
insmod v4l1-compat.ko
insmod compat_ioctl32.ko
insmod videodev.ko
insmod input-core.ko
insmod uvcvideo.ko

If you encounter problems, you may need create symlink
Code:
ln -s /dev/v4l/video0 /dev/video0
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 19:48    Post subject: Reply with quote
you are right! I forgot to call insmod input-core.ko, my fault

now it works fine!
camera detection output is changed a little bit
Quote:
Linux video capture interface: v2.00
uvcvideo: Found UVC 1.00 device VF0410 Live! Cam Video IM Pro (041e:4063)
input: VF0410 Live! Cam Video IM Pro as /class/input/input0
usbcore: registered new interface driver uvcvideo
USB Video Class driver (v0.1.0)

and old version of mjpg_streamer also changed, now there are no errors...
problem with color artefacts is solved by increasing frames per second value...
I call it like this:
Quote:
mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video0 --fps 30 --led off --quality 50" -o "output_http.so -p 8090"

output is
Quote:
MJPG Streamer Version: svn rev: exported
i: Using V4L2 device.: /dev/video0
i: Desired Resolution: 640 x 480
i: Frames Per Second.: 30
i: Format............: YUV
i: JPEG Quality......: 50
Adding control for Pan (relative)
Adding control for Tilt (relative)
Adding control for Pan Reset
Adding control for Tilt Reset
Adding control for Pan/tilt Reset
Adding control for Focus (absolute)
mapping control for Pan (relative)
mapping control for Tilt (relative)
mapping control for Pan Reset
mapping control for Tilt Reset
mapping control for Pan/tilt Reset
mapping control for Focus (absolute)
mapping control for LED1 Mode
mapping control for LED1 Frequency
mapping control for Disable video processing
mapping control for Raw bits per pixel
o: www-folder-path...: disabled
o: HTTP TCP port.....: 8090
o: username:password.: disabled
o: commands..........: enabled
but led is on all the time... this is not a big problem...

and I observe delay of video about 2.5 seconds...

thanks!

_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 20:12    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
I'm glad to help you. Can you test another versions of mjpeg-streamer for speed?
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc4/brcm47xx/packages/mjpg-streamer_r94-1_brcm47xx.ipk
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc5/brcm47xx/packages/mjpg-streamer_r136-1_brcm47xx.ipk
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm47xx/packages/mjpg-streamer_r136-1_brcm47xx.ipk
AlexHighTower
DD-WRT User


Joined: 16 Aug 2011
Posts: 69

PostPosted: Sat Jun 16, 2012 17:10    Post subject: Reply with quote
buggles wrote:
I'm glad to help you. Can you test another versions of mjpeg-streamer for speed?

for me all this versions works similar... the same time delay and image quality...

can you recommend software like motion to start recording if smth changed in front of camera and stops if nothings happens?

_________________
TP-Link TL-WR1043ND: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std - build 14896
Asus RT-N16: DD-WRT build 19545 (kingmod)
denismak
DD-WRT Novice


Joined: 10 Apr 2012
Posts: 2

PostPosted: Sun Jun 17, 2012 12:43    Post subject: Motion Reply with quote
Hi! First of all, buggles, thanks for modules! I load
Quote:
insmod v4l2-common.ko
insmod v4l1-compat.ko
insmod compat_ioctl32.ko
insmod videodev.ko
insmod input-core.ko
insmod uvcvideo.ko

and in dmesg i see:
Quote:
Linux video capture interface: v2.00
uvcvideo: found UVC 1.00 device A4 Tech Usb2.0 PC Camera J (0ac8:c40a)
usbcore: registered new interface driver uvcvideo
USB Video Class driver (v.0.1.0)

and all modules have been successfully loaded.
I want to use Motion http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ddwrt/cross/stable/motion_3.2.12-2_mipsel.ipk (http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Motion/WebHome). I changed motion.conf, but when i try to start motion, i see error:
Quote:
ioctl(VIDIOCGMBUF) - Error device does not support memory map
V4L capturing using read is deprecated!
Motion only supports mmap.
Could not fetch initial image from camera

Tell me, please, this is a program bug or i have an incompatible usbcam? Thanks
P.S. Update. I find motion 3.2.11.1 and have no errors with my motion.conf




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Sun Jun 17, 2012 19:54    Post subject: Reply with quote
AlexHighTower
Try motion from here and palantir from here.
denismak
Maybe this can help you. Here you can get v4l2convert.so
StratoSnn
DD-WRT Novice


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 2

PostPosted: Wed Aug 01, 2012 7:43    Post subject: Webcam Reply with quote
Hi!

I've managed to get it working on RT-N16 (king kong mod 18050M) with Logitech webcam C120, uClibc from Optware the right way and uvcvideo modules from the posts above.
Here is the list of video streaming programs that work for me (thx 2 buggles for the links):
mjpg-streamer from here
palantir from here
motion from here

Unfortunately OpenWrt motion package compiled with --without-ffmpeg flag, so you can't record video, only bunch of jpeg images, which IMHO is not really convenient. I will try to recompile motion with possibility to record video to see if it works.
BTW, is there anyone succeeded with setting up motion+ffmpeg?

Another thing I noticed, my camera is capable of streaming in MJPEG mode directly (jpeg encoding is done by camera processor), but when I switched to that mode in mjpg-streamer (remove --yuv and --quality options) I get lot of artifacts in the picture.
I would prefer running MJPEG mode since YUV on 640x480 is giving high load on router CPU (~ 80-90%). Anyone get similar behavior?
edwinl
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2010
Posts: 23

PostPosted: Sun Dec 09, 2012 4:47    Post subject: webcam Reply with quote
Hi all, I need some help to get my motion/webcam to work. TIA.

So I downloaded the drivers buggles compiled: v4l2-common.ko, v4l1-compat.ko, compat_ioctl32.ko, videodev.ko, input-core.ko, uvcvideo.ko, and insmod them in that order.

lsmod shows:
Module Size Used by Not tainted
uvcvideo 49152 0 - Live 0x80a10000
input_core 20480 2 uvcvideo, Live 0x82cc8000
videodev 24576 1 uvcvideo, Live 0x82f60000
compat_ioctl32 480 1 uvcvideo, Live 0x825fa000
v4l1_compat 12288 2 uvcvideo,videodev, Live 0x82e14000
v4l2_common 16384 2 uvcvideo,videodev, Live 0x81828000

dmesg shows:
Linux video capture interface: v2.00
uvcvideo: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0804)
input: UVC Camera (046d:0804) as /class/input/input0
usbcore: registered new interface driver uvcvideo
USB Video Class driver (v0.1.0)

And in /dev/v4l, there is a file video0.

Next I installed motion (version 3.2.12) and started it by typing motion -n, and it complains about not support memory map and keeps retrying repeatedly:

[0] Processing thread 0 - config file /opt/etc/motion.conf
[0] Motion 3.2.12 Started
[0] ffmpeg LIBAVCODEC_BUILD 3356160 LIBAVFORMAT_BUILD 3411200
[0] Thread 1 is from /opt/etc/motion.conf
[1] Thread 1 started
[0] motion-httpd/3.2.12 running, accepting connections
[0] motion-httpd: waiting for data on port TCP 8080
[1] ioctl(VIDIOCGMBUF) - Error device does not support memory map
[1] V4L capturing using read is deprecated!
[1] Motion only supports mmap.
[1] Could not fetch initial image from camera
[1] Motion continues using width and height from config file(s)
[1] Resizing pre_capture buffer to 1 items
[1] Started stream webcam server in port 8081
[1] Retrying until successful connection with camera
[1] ioctl(VIDIOCGMBUF) - Error device does not support memory map
....

So I followed buggles' instruction and dowloaded/installed v4l2convert.so (It actually installed in /jffs/usr/lib...). Now when I typed LD_PRELOAD=/jffs/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so motion -n, it shows the following and hung:
[0] Processing thread 0 - config file /tmp/root/motion.conf

Apparently it was looking for the conf file in the directory you typed the command. So I cd to the directory where motion.conf resides and type the command again, and here is what I got:
[0] Processing thread 0 - config file /opt/etc/motion.conf
[0] Motion 3.2.12 Started
[0] ffmpeg LIBAVCODEC_BUILD 3356160 LIBAVFORMAT_BUILD 3411200
[0] Thread 1 is from /opt/etc/motion.conf
[1] Thread 1 started
[0] motion-httpd/3.2.12 running, accepting connections
[0] motion-httpd: waiting for data on port TCP 8080
[1] Using VIDEO_PALETTE_YUV420P palette
[1] Using V4L1
[1] Resizing pre_capture buffer to 1 items
Segmentation fault

I got stuck here. Don't know what to do next. I would really appreciate it if somebody can point me a direction. Thanks again!

By the way, the camera is a logitech camera, and my dd-wrt firmware version is v24-sp2 (08/07/10) mega - build 14896.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next Display posts from previous:    Page 6 of 7
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Contributions Upload All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum