New build: DD-WRT v3.0 --- 27506 --- 07/09/2015

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Next
Author Message
un1versal
DD-WRT User


Joined: 12 Jul 2015
Posts: 80

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 11:36    Post subject: WZR-HP-G300NH Reply with quote
Router: WZR-HP-G300NH
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506
Kernel: Linux DDWRT 3.10.83 #5630 Thu Jul 9 01:03:06 CEST 2015 mips GNU/Linux
Status: Operational
Reset: 30/30/30
Errors: Yes

A little background. (I join the other same router user on my woes - donphillipe has same router and same issues?)

Using DDWRT and upgrading via webupgrade many times since official buffalo professional build to community builds with no issues whatsoever. Router was retired for a year while I tested other equipment.

Problems with webupgrade become apparent after trying to upgrade from 12-24-2013-r23204/buffalo_wzr-hp-g300nh to BrainSlayer-V24-preSP2/2014/12-22-2014-r25697 using the customary wzr-hp-g300nh-dd-wrt-webupgrade-MULTI.bin

Result bricked unit (first time ever).

So reflashed factory FW 1.76 and went to 06-27-2015-r27456 without any issues.... Was using it for a while until the current build 07-09-2015-r27506 became available SO grabbed ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/07-09-2015-r27506/buffalo_wzr-hp-g300nh/wzr-hp-g300nh-dd-wrt-webupgrade-MULTI.bin and made a backup of my configuration via webinterface...

Now web interface backup is broken the result a 8 byte nvrambak.bin is useless/unusable.

So OK, web interface upgrade to this build.

Result = bricked unit shortly after uploading fw the router started flashing DIAG light and stayed there for next 2 hours at which time being 100% sure I used correct file there's some clear issue upgrading or saving a config backup via web interface.

Im now running DD-WRT v3.0-r27506 after debricking again to factory fw and upgrading from buffallo to DD-WRT v3.0-r27506 using buffalo_to_ddwrt_webflash-MULTI.bin

Clearly I dont want to be going back and forth with this every time a new firmware is released but at same time Im lost and have no clew whats going on. Especially since you cant save the config and reconfiguring by hand is tedious after 3 or 4 times.

I wont discount PEBCAK but Im pretty sure something else is up.

Everything else except backing up configuration and flashing via web interface I use seems operational, block lists, filters, wifi, DHCPd etc seem operational otherwise.

A yes another something that seems broken is trying to delete a created bridge will sometimes send the router into a endless reboot loop.


Last edited by un1versal on Sun Jul 12, 2015 11:48; edited 1 time in total
Sponsor
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 2213
Location: Texas

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 11:46    Post subject: Reply with quote
tatsuya46 wrote:
try mrjcd.lan

mrjcd.lan makes no difference

Reconfigured from ø and back in as main router with same results:
using Recursive DNS Resolving -- local DNS will not work after reboot until Apply Settings

my memory must be fading -
<6>[ 27.250000] warning: process `unbound' used the deprecated sysctl system call with 1.40.6.
also showed in r27490 log from 'this post'

Everything the same but I now can get 22 dBm on the 5GHz radio -- before only 15, using same HT40 channels
Don't know what's up with that but all working good

Noticed in dnsmaq conf it says 'dhcp-lease-max=82'
The WRT160NL same build says 'dhcp-lease-max=94'
oh well that's more than enough Smile

EDIT:
I reckon those last few lines are a bit confusing since I didn't show all of dnsmaq configuration.
My local network is and has been for over 15 years on a 192.168.15.0/26 subnet.
So that means max number of host possible is 62.
Max DHCP users basic setup = 59
23 static leases are within the 59
That leaves me 3 IPs I know are never used so I use 192.168.15.60-62 a lot on RB mode dd-wrt test routers.
Apparently dnsmasq likes to add whatever your static leases are + the max DHCP in basic setup as the 'dhcp-lease-max'
--- so that is way wrong info if using subnetmask & static leases like I do. But AFAIK it has nothing to do with the issuse I've had.

I don't know why the WRT160NL shows 94 -- that was from several days old log file same build & conf as wndr3700v4.
Probably something to do with me adding and deleteing leases doing some testing --- note: the atheros WRT160NL (8MB flash) w/ r27506
does not have the 'Recursive DNS Resolving' option..... the WNDR3700v4 has 128MB flash.


Last edited by mrjcd on Mon Jul 13, 2015 1:21; edited 1 time in total
Amoz
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jun 2015
Posts: 1

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 18:15    Post subject: Reply with quote
Router: TPLINK TL-WDR4300 v1
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: Linux 3.10.83 #5658 Thu Jul 9 01:51:32 CEST 2015 mips
Status: OK
Reset: No
Errors: None so far
donphillipe
DD-WRT User


Joined: 18 Jun 2008
Posts: 166

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 19:36    Post subject: Re: WZR-HP-G300NH Reply with quote
un1versal wrote:
Router: WZR-HP-G300NH
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506
Kernel: Linux DDWRT 3.10.83 #5630 Thu Jul 9 01:03:06 CEST 2015 mips GNU/Linux
Status: Operational
Reset: 30/30/30
Errors: Yes

A little background. (I join the other same router user on my woes - donphillipe has same router and same issues?)

Using DDWRT and upgrading via webupgrade many times since official buffalo professional build to community builds with no issues whatsoever. Router was retired for a year while I tested other equipment.

Problems with webupgrade become apparent after trying to upgrade from 12-24-2013-r23204/buffalo_wzr-hp-g300nh to BrainSlayer-V24-preSP2/2014/12-22-2014-r25697 using the customary wzr-hp-g300nh-dd-wrt-webupgrade-MULTI.bin

Result bricked unit (first time ever).

So reflashed factory FW 1.76 and went to 06-27-2015-r27456 without any issues.... Was using it for a while until the current build 07-09-2015-r27506 became available SO grabbed ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/07-09-2015-r27506/buffalo_wzr-hp-g300nh/wzr-hp-g300nh-dd-wrt-webupgrade-MULTI.bin and made a backup of my configuration via webinterface...

Now web interface backup is broken the result a 8 byte nvrambak.bin is useless/unusable.

So OK, web interface upgrade to this build.

Result = bricked unit shortly after uploading fw the router started flashing DIAG light and stayed there for next 2 hours at which time being 100% sure I used correct file there's some clear issue upgrading or saving a config backup via web interface.

Im now running DD-WRT v3.0-r27506 after debricking again to factory fw and upgrading from buffallo to DD-WRT v3.0-r27506 using buffalo_to_ddwrt_webflash-MULTI.bin

Clearly I dont want to be going back and forth with this every time a new firmware is released but at same time Im lost and have no clew whats going on. Especially since you cant save the config and reconfiguring by hand is tedious after 3 or 4 times.

I wont discount PEBCAK but Im pretty sure something else is up.

Everything else except backing up configuration and flashing via web interface I use seems operational, block lists, filters, wifi, DHCPd etc seem operational otherwise.

A yes another something that seems broken is trying to delete a created bridge will sometimes send the router into a endless reboot loop.


Now web interface backup is broken the result a 8 byte nvrambak.bin is useless/unusable.

Confirm web interface backup is same on my identical model number. 8 bytes in size.
un1versal
DD-WRT User


Joined: 12 Jul 2015
Posts: 80

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 20:17    Post subject: WZR-HP-G300NH Reply with quote
It isnt normal this also...

Code:

~# df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
rootfs                   24.5M     24.5M         0 100% /
/dev/root                24.5M     24.5M         0 100% /

Code:

~# nvram backup /tmp/nvrambackup.bin
/dev/nvram: Out of memory
/dev/nvram: Out of memory

Resulting backup is also 8 bytes same as via webinterface
Code:
-rw-r--r--    1 root     root             8 Jul 12 21:19 nvrambackup.bin

Code:

~# nvram show
/dev/nvram: Out of memory
size: 20 bytes (131052 left)


Something is up with these newer firmwares that's not right.
A user shouldn't have to revert to factory firmware or recover the router from a briked state each time to flash an updated version of dd-wrt.
Saving the config shouldn't be throwing out errors like this. And the config shouldn't be 8 bytes long, I realize these things are beta but the choice is going back to a stable and severely outdated firmware where you have unfixed security issues and you cant make use of the services that make ddwrt stand apart.

I hope someone kind and knowledgeable and sympathetic can help fix these issues in FW as Im now certain its not user error.

Edit

Found another thread with pretty much same issues, (ignore the angry discussions) so clearly this is an issue for these routers only?

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=283919

Not very encouraging from the replies mostly useless, but check the last post. So several users for this router

For me its not an option to go to older FW and Ive been loyal to ddwrt since Ive had this router, but perhaps its time to try some other firmware to tidy me up till these things are resolved ddwrt side or I can afford a better router.

Ill be happy to test whatever proposed fixes are suggested by a developer.
pyro
DD-WRT Novice


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 35

PostPosted: Sun Jul 12, 2015 22:15    Post subject: Reply with quote
Router: Fonera FON 2200
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: Linux 3.2.69 #81949 Thu Jul 9 05:12:04 CEST 2015 mips
Status: OK
Reset: Yes
Errors: VAPs do not work properly

I can setup a VAP, with or without encryption.
The VAP will be displayed accordingly in the AP list on my Nexus5, but connecting is not possible.
oraculo666
DD-WRT Novice


Joined: 13 Sep 2010
Posts: 32
Location: Belo Horizonte, Brazil

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 3:30    Post subject: Re: WZR-HP-G300NH Reply with quote
un1versal wrote:

Im now running DD-WRT v3.0-r27506 after debricking again to factory fw and upgrading from buffallo to DD-WRT v3.0-r27506 using buffalo_to_ddwrt_webflash-MULTI.bin

Clearly I dont want to be going back and forth with this every time a new firmware is released but at same time Im lost and have no clew whats going on. Especially since you cant save the config and reconfiguring by hand is tedious after 3 or 4 times.

What I have been doing for the last few upgrades is to upgrade directly via TFTP (using the buffalo to ddwrt firmware) without trying to upgrade via web interface>revert to factory>upgrade using buffalo to ddwrt. Still a pain but saves a few steps.

_________________
[ATHEROS] ------------> Buffalo WZR-HP-G300NH [A0 D0] --> DD-WRT v3.0-r31690 std (03/17/17) - (Gateway)
[ATHEROS] ------------> Buffalo WZR-HP-G300NH [A0 D0] --> DD-WRT v3.0-r31690 std (03/17/17) - (Bridge)
[BROADCOM] ----------> Linksys WRT54G2 ---------------> DD-WRT v3.0-r31690 micro-special (03/17/17) - (Bridge)
[QUALCOMM ATHEROS] -> TP-Link TL-WR841ND v9 --------> DD-WRT v3.0-r31690 std (03/17/17) - (Bridge)
redxii15
DD-WRT Novice


Joined: 25 May 2015
Posts: 16

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 4:10    Post subject: Reply with quote
Router: Buffalo WZR-HP-G300NH2 (Atheros AR7242 ver 1 rev 1.1 (0x1101))
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: Linux 3.10.83 #5632 Thu Jul 9 01:06:01 CEST 2015 mips
Status: OK
Reset: Yes
Errors: None

Used as client bridge.
KrypteX
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jan 2014
Posts: 2400

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 6:17    Post subject: Reply with quote
@ArjenR49, @un1versal, @donphillipe & others having trouble with WZR-HP-G300NH
I've opened ticket http://svn.dd-wrt.com/ticket/4742

_________________
THERE ARE NO STRANGERS HERE; ONLY FRIENDS YOU HAVEN'T YET MET.
________________________________________________________________________________________________________
DD-WRT CHANGELOG | DEVICES | DD-WRT BUILDS | KONG BUILDS | UNOFFICIAL BUILDS | DD-WRT in VIRTUALBOX

Testing BrainSlayer's DD-WRT build 31533 on various units:
NETGEAR : WNDR3800 WNDR3800CH WNDRMACv2 WNDRMACv1 WNR2200 WNR2000v3
TP-LINK : ArcherC7v3 WR1043NDv3 WR740Nv4 WR740Nv6 WR710Nv1 WR810Nv1 WA850REv1 WA901NDv3 WA901NDv4
D-LINK : DIR-862L DIR-615D2
ASUS : RT-N10 C1
VirtualBox : x86_64
un1versal
DD-WRT User


Joined: 12 Jul 2015
Posts: 80

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 14:35    Post subject: Reply with quote
KrypteX wrote:
@ArjenR49, @un1versal, @donphillipe & others having trouble with WZR-HP-G300NH
I've opened ticket http://svn.dd-wrt.com/ticket/4742


Thank you so much for that.

I actually found that no settings are being written to nvram by actually trying to run some manually probably due to the issues caused.

on /tmp thers a file called udhcpc which contains amongst other things (it seems) a flash process from the buffalo to the ddwrt, this file is filled with failures which could explain some of this.

Code:

  If this is a firmware in bin format, like some of the
original firmware files are, use following command to convert to trx:
dd if=firmware.bin of=firmware.trx bs=32 skip=1
    Image too big for partition: %s
    TRX check failed!
  Can't open device for writing!
 Unlocking %s ...
   Erasing %s ...
 Writing from %s to %s ...    [ ]    [e]  Erasing mtd failed: %s
 [w]  Error writing image.
   Insufficient space.


Regarding settings... While these issues are unfixed.

Untested: but settings in /tmp could possibly be uploaded to some server or zipped up and then upload those to a re-flashed router and reboot it seeing if it took or no.
f3bandit
DD-WRT Novice


Joined: 28 Mar 2007
Posts: 45

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 16:31    Post subject: Build 27506 - 07/09/2015 Reply with quote
Router: TPLINK ARCHER-C5
Firmware: DD-WRT v3.0-r27456 (06/27/15) std
Kernel: Linux 3.18.16 #3277 Sat Jun 27 03:01:30 CEST 2015 mips
Status: Back to normal! had to downgrade. constant recoots required to stay connected to internet. web browsing very slow.
Reset: no
Errors: Build 27506 has issues staying connected to the internet. status shows connected. but pages either load slow or not at all. downgrading solved the problem.

_________________
If it was made right the first time, We wouldn't need to mod it...
1x WRT600N DD-WRT
1x TP-link Acrher C5 DD-WRT
1x Netgear EX7000
SomeoneOnLine
DD-WRT Novice


Joined: 21 Sep 2014
Posts: 29

PostPosted: Mon Jul 13, 2015 21:29    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear WNDR3700 v4
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Status: Works OK other than below.
Reset: no
Errors: DHCP keeps dropping out and wont renew any new or old clients after about 12 or so hours. Have to reboot router or set clients to same static ip as lease and then it works. How can I fix this? What is the ssh command to restart or stop/start the DHCP service in the meantime?
scrawnyb
DD-WRT Novice


Joined: 16 Feb 2007
Posts: 14

PostPosted: Tue Jul 14, 2015 3:31    Post subject: Reply with quote
KrypteX wrote:
@ArjenR49, @un1versal, @donphillipe & others having trouble with WZR-HP-G300NH
I've opened ticket http://svn.dd-wrt.com/ticket/4742


Thanks for that. This is quite an annoying issue to be honest.


un1versal wrote:
on /tmp thers a file called udhcpc which contains amongst other things (it seems) a flash process from the buffalo to the ddwrt, this file is filled with failures which could explain some of this.


/tmp/udhcpc is linked to /sbin/rc.

This is not some sort of log for your router. Rather, it is actually a binary for several router functions. Those error messages are contained in there because they are thrown during flashing. In case you care to look more: http://svn.dd-wrt.com/browser/src/router/rc/rc.c


Someone should be adventurous and try an nvram reset on their router to see if this solves anything...
KrypteX
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jan 2014
Posts: 2400

PostPosted: Tue Jul 14, 2015 7:20    Post subject: Reply with quote
scrawnyb wrote:
KrypteX wrote:
@ArjenR49, @un1versal, @donphillipe & others having trouble with WZR-HP-G300NH
I've opened ticket http://svn.dd-wrt.com/ticket/4742

Thanks for that. This is quite an annoying issue to be honest.
...
Someone should be adventurous and try an nvram reset on their router to see if this solves anything...

I've said that a few times (SSH commands erase nvram and reboot), but nobody seemed to react and actually try it.

_________________
THERE ARE NO STRANGERS HERE; ONLY FRIENDS YOU HAVEN'T YET MET.
________________________________________________________________________________________________________
DD-WRT CHANGELOG | DEVICES | DD-WRT BUILDS | KONG BUILDS | UNOFFICIAL BUILDS | DD-WRT in VIRTUALBOX

Testing BrainSlayer's DD-WRT build 31533 on various units:
NETGEAR : WNDR3800 WNDR3800CH WNDRMACv2 WNDRMACv1 WNR2200 WNR2000v3
TP-LINK : ArcherC7v3 WR1043NDv3 WR740Nv4 WR740Nv6 WR710Nv1 WR810Nv1 WA850REv1 WA901NDv3 WA901NDv4
D-LINK : DIR-862L DIR-615D2
ASUS : RT-N10 C1
VirtualBox : x86_64
ArjenR49
DD-WRT User


Joined: 05 Oct 2008
Posts: 71
Location: Helsinki, Finland

PostPosted: Tue Jul 14, 2015 14:04    Post subject: Reply with quote
I just completed the setting up of firmware version 27456 after doing 'NVRAM ERASE' and 'REBOOT' via SSH.

The NVRAM size is the same as before (Status, Router, Space Usage): NVRAM 0.02 KB / 128 KB, and the NVRAM.BIN file only 8 bytes long.

I won't try my luck on upgrading through the WEB GUI. Not now. When I come back in December, I'll check this forum to see if the upgrade bug has been solved Wink
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Next Display posts from previous:    Page 5 of 15
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum