Wired PCs can't ping each other

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
keithmantell
DD-WRT Novice


Joined: 03 May 2012
Posts: 3

PostPosted: Thu May 03, 2012 22:04    Post subject: Wired PCs can't ping each other Reply with quote
Router - Bufallo WHR-G300N

2 wired PCs cannot ping each other, though the router has dhcp leases for each. One is a Linux machine, the other is dual boot Linux/Windows 7.
A Linux Wireless laptop can ping both and be pinged from both.

I have another Bufallo (same model) with its default firmware. When I replace the DD-WRT version, all machines can ping each other.

Any ideas?

Thx in advance
Sponsor
steinwedel
DD-WRT Novice


Joined: 10 Mar 2012
Posts: 16

PostPosted: Fri May 04, 2012 0:03    Post subject: Reply with quote
As already discussed it's a bug in 18777 firmware.
buddee
DD-WRT Guru


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 7389
Location: Little Rock

PostPosted: Fri May 04, 2012 2:47    Post subject: Reply with quote
steinwedel wrote:
As already discussed it's a bug in 18777 firmware.


Considering the OP never lists the details of which build is being used, how would that ever be known for certain?

_________________
Wireless N Config | Linking Routers | DD-WRT Wiki | DD-WRT Builds | Peacock - Broadcom FAQ

Having problems with port forwarding? Check out Port Forward Troubleshooting for more info.
keithmantell
DD-WRT Novice


Joined: 03 May 2012
Posts: 3

PostPosted: Fri May 04, 2012 7:39    Post subject: Reply with quote
OK, obviously my search was not couched in the correct terms.

Can you tell me the defect number, then I can track its resolution?

When I get a moment I'll put the DD-WRT unit back in and check the version number
joecop67
DD-WRT User


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 425
Location: Columbus, Ohio

PostPosted: Fri May 04, 2012 9:33    Post subject: Reply with quote
deleted

Last edited by joecop67 on Wed Aug 29, 2012 20:59; edited 1 time in total
keithmantell
DD-WRT Novice


Joined: 03 May 2012
Posts: 3

PostPosted: Sat May 05, 2012 11:25    Post subject: Reply with quote
Thanks for the defect number. New to thois forum but is this where I should be looking:

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/bugtracker/view_all_bug_page.php

as nothing shows up for that number
jerry688
DD-WRT Novice


Joined: 13 Jun 2012
Posts: 1

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 16:44    Post subject: Reply with quote
I have exactly the same problem with my buffalo_whr_g300nv2.

Wired connection can't ping any client else "destination host unreachable",
but wireless can ping all the clients.

It started from 03-19-12-r18777, and remains after upgrading to 06-08-12-r19342.
breaker
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jan 2012
Posts: 45

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 10:39    Post subject: Reply with quote
After so many people have confirmed the same problem. I hope that devs will finally pay attention to that issue which exists for over half a year now. (Last version which working lan was 18026 for me)
lovewilliam
DD-WRT Novice


Joined: 05 Apr 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Jul 02, 2014 5:54    Post subject: Reply with quote
same here on g300nv2

using version 24461

That will be great if it can be fixed.
lovewilliam
DD-WRT Novice


Joined: 05 Apr 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Jul 02, 2014 6:06    Post subject: Reply with quote
I am quite curious about the defect number, but it is deleted? I have been trying to tackle this problem for a while.

And I also find that it is reproducible on TL-WR741ND v1 using version 24461.

I think it is highly possible that other Atheros board also have this problem.

Can anyone know something about it leave a messages?
michelinium
DD-WRT Novice


Joined: 02 Jul 2014
Posts: 1
Location: Prague, Czech Republic

PostPosted: Wed Jul 02, 2014 10:35    Post subject: Working fix Reply with quote
lovewilliam wrote:
I am quite curious about the defect number, but it is deleted? I have been trying to tackle this problem for a while.

And I also find that it is reproducible on TL-WR741ND v1 using version 24461.

I think it is highly possible that other Atheros board also have this problem.

Can anyone know something about it leave a messages?


I have almost the same hardware: TL-WR741ND but v4, I just installed fw version 24461 and used a fix from page
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=152738&postdays=0&postorder=asc&start=30
to get wired computers on LAN to communicate.

Resume is:
Open router web interface, switch to panel "Administration" and "Commands" page (something like http://192.168.0.1/Diagnostics.asp).
Enter commands:
Code:
swconfig dev eth1 set enable_vlan 1
swconfig dev eth1 set apply

Press button "Run commands" and if everything is fine press button "Save Startup" to make it permanent.

All the best
lovewilliam
DD-WRT Novice


Joined: 05 Apr 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Jul 02, 2014 11:40    Post subject: Re: Working fix Reply with quote
michelinium wrote:

Code:
swconfig dev eth1 set enable_vlan 1
swconfig dev eth1 set apply




Ah!! It works like a charm now! Thank you michelinium!

Very Happy
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum