WZR-HP-AG300H - Issues / Questions

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2
Author Message
buddee
DD-WRT Guru


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 7383
Location: Little Rock

PostPosted: Fri Jul 06, 2012 21:36    Post subject: Reply with quote
habeIchVergessen wrote:
pptp is odd microsoft crap. today they recommending l2tp.
openvpn is quite different.


Yes i know the difference, doesn't matter though, its all part of the VPN suite that is in dd-wrt, and that's just once example link, there have been many people saying openvpn itself has been non-functional since after 18024, thus why the 18024 build is what i linked into the wiki, when i read of it working properly and the trac tickets fixed, and i mean all aspects of the dd-wrt VPN system - even compatibility with odd micrsoft crap, i'll edit the links for the update, till then 18024 will remain.

http://svn.dd-wrt.com:8000/search?q=openvpn

_________________
Wireless N Config | Linking Routers | DD-WRT Wiki | DD-WRT Builds | Peacock - Broadcom FAQ

Having problems with port forwarding? Check out Port Forward Troubleshooting for more info.
Sponsor
archangelz
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 18:15    Post subject: Reply with quote
Hoping someone can help me out here, but is there a problem with the WZR-HP-AG300H and virtual interfaces repeating a client bridged connection? And how do I fix this on newer builds?

I was using the stock buffalo professional firmware (17132) before, but since I was already on DD-WRT on the other routers in my house (WNDR3700 as an access point) I upgraded to 19342. I can use my router as a client bridge just fine, but when I try to set up the repeater using the virtual interface I will get kicked off the network altogether. This happens with both SSID the same and different. I downgraded to 18777 and it didn't seem to help. Tried WEP and WPA2-Personal and it didn't help either.

Thanks!!
buddee
DD-WRT Guru


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 7383
Location: Little Rock

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 23:18    Post subject: Reply with quote
archangelz wrote:
Hoping someone can help me out here, but is there a problem with the WZR-HP-AG300H and virtual interfaces repeating a client bridged connection? And how do I fix this on newer builds?

I was using the stock buffalo professional firmware (17132) before, but since I was already on DD-WRT on the other routers in my house (WNDR3700 as an access point) I upgraded to 19342. I can use my router as a client bridge just fine, but when I try to set up the repeater using the virtual interface I will get kicked off the network altogether. This happens with both SSID the same and different. I downgraded to 18777 and it didn't seem to help. Tried WEP and WPA2-Personal and it didn't help either.

Thanks!!


So basically, you are running it as a repeater? There is a trac ticket open with claims of anytime a VAP is activated that it breaks everything, i have a wzr-hpag300h as my main AP and a wzr-hp-g300nh that i run 19342 on and run it as a repeater and have no problems with it, so i can't say i'm having that problem, the VAP is however reporting incorrect values in my status, but still works.

http://svn.dd-wrt.com:8000/ticket/2316

_________________
Wireless N Config | Linking Routers | DD-WRT Wiki | DD-WRT Builds | Peacock - Broadcom FAQ

Having problems with port forwarding? Check out Port Forward Troubleshooting for more info.
Spedi03
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jun 2009
Posts: 1

PostPosted: Mon Jul 09, 2012 0:51    Post subject: WZR-HP-AG300H and WDS Reply with quote
Has WDS been fixed in the newest release?
habeIchVergessen
DD-WRT User


Joined: 04 May 2010
Posts: 289

PostPosted: Mon Jul 09, 2012 9:56    Post subject: Reply with quote
WNDR3700 as client bridge (routed) connected to WZR-HP-AG300H?
DHCP fails after adding vap?

if yes read this and report your results.
archangelz
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Mon Jul 09, 2012 23:40    Post subject: Reply with quote
buddee wrote:
archangelz wrote:
Hoping someone can help me out here, but is there a problem with the WZR-HP-AG300H and virtual interfaces repeating a client bridged connection? And how do I fix this on newer builds?

I was using the stock buffalo professional firmware (17132) before, but since I was already on DD-WRT on the other routers in my house (WNDR3700 as an access point) I upgraded to 19342. I can use my router as a client bridge just fine, but when I try to set up the repeater using the virtual interface I will get kicked off the network altogether. This happens with both SSID the same and different. I downgraded to 18777 and it didn't seem to help. Tried WEP and WPA2-Personal and it didn't help either.

Thanks!!


So basically, you are running it as a repeater? There is a trac ticket open with claims of anytime a VAP is activated that it breaks everything, i have a wzr-hpag300h as my main AP and a wzr-hp-g300nh that i run 19342 on and run it as a repeater and have no problems with it, so i can't say i'm having that problem, the VAP is however reporting incorrect values in my status, but still works.

http://svn.dd-wrt.com:8000/ticket/2316


Exactly the problem I'm having, AP stops working altogether when using VAP is active and channel width is set to dynamic/turbo. Looking to see if WDS fixes this or not.

EDIT: not a bit of difference with WDS at first. But somehow if I went from full bandwidth to turbo on WDS it worked again. Nothing shows up on either router under wireless status, but it just works?? Though not a single ath0 wireless status seems to show up in either of the routers status pages. I have an internet connection with WDS at least on the WDS Station router.


Last edited by archangelz on Tue Jul 10, 2012 1:19; edited 2 times in total
archangelz
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 0:36    Post subject: Reply with quote
habeIchVergessen wrote:
WNDR3700 as client bridge (routed) connected to WZR-HP-AG300H?
DHCP fails after adding vap?

if yes read this and report your results.


I'm using WNDR3700 as WDS AP and WZR-HP-AG300H as WDS station now, not that it made a difference.

Posting the info about my routers:
WNDR3700:
root@DD-WRT:~# ps w | grep -e wpa_supplicant -e hostapd -e relayd
17416 root 2000 S hostapd -B -P /var/run/ath0_hostapd.pid /tmp/ath0_host
ap.conf
17563 root 2000 S hostapd -B -P /var/run/ath1_hostapd.pid /tmp/ath1_host
ap.conf
21316 root 1288 R grep -e wpa_supplicant -e hostapd -e relayd
root@DD-WRT:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Atheros AR7161 rev 2 (0xaa)
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V7.4
BogoMIPS : 452.19
CPUClock : 680
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 16
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0000, 0x0fb0, 0x0f
10, 0x0ef8]
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
kscratch registers : 0
core : 0
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available

root@DD-WRT:~# lsmod | grep -e 80211 -e ath
ath9k 90816 0
ath9k_common 1168 1 ath9k
ath9k_hw 323888 2 ath9k,ath9k_common
ath 12160 3 ath9k,ath9k_common,ath9k_hw
mac80211 190768 1 ath9k
cfg80211 132608 2 ath9k,mac80211
compat 784 5 ath9k,ath9k_common,ath9k_hw,mac80211,cfg80211
root@DD-WRT:~#

WZR-HP-AG300H:
root@DD-WRT:~# ps w | grep -e wpa_supplicant -e hostapd -e relayd
13671 root 2220 S hostapd -B -P /var/run/ath0_hostapd.pid /tmp/ath0_host
ap.conf
13699 root 2240 S wpa_supplicant -b br0 -B -Dnl80211 -iath0 -H /var/run/
hostapd/ath0.1 -c /tmp/ath0_wpa_supplicant.conf
13764 root 2232 S wpa_supplicant -b br0 -B -Dnl80211 -iath1 -c /tmp/ath1
_wpa_supplicant.conf
15048 root 1324 S grep -e wpa_supplicant -e hostapd -e relayd
root@DD-WRT:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Atheros AR7161 rev 2 (0xaa)
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V7.4
BogoMIPS : 452.19
CPUClock : 680
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 16
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0ff8, 0x0ffc, 0x0f
fb, 0x0ffb]
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
kscratch registers : 0
core : 0
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available

root@DD-WRT:~# grep -e 80211 -e ath
Last command here seems to hang my router until I CTRL-C

Adding vap failed when bandwidth was set to turbo/dynamic. my WNDR3700 doesn't support 'tcpdump' for some reason when I type it in. How long do I record for on the other router and what am I looking for specifically. Just type in the command and try to record what's going on when I enable the AP?
habeIchVergessen
DD-WRT User


Joined: 04 May 2010
Posts: 289

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 11:44    Post subject: Reply with quote
WZR-HP-AG300H in client bridge (routed) mode works for me.

tcpdump shows dhcp-request and -response on bridge and router. you need a client that obtains network config via dhcp.

sample:

0.0.0.0.68 > 255.255.255.255.67: [udp sum ok] BOOTP/DHCP, Request from xx:xx:xx:xx:xx:xx, length 300, xid 0x64cf746, Flags [none] (0x0000)
.
.
.
xxx.xxx.xxx.xxx.67 > yyy.yyy.yyy.yyy.68: [bad udp cksum 0xaabf -> 0x8c25!] BOOTP/DHCP, Reply, length 304, xid 0x64cf746, Flags [none] (0x0000)
archangelz
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 13:02    Post subject: Reply with quote
The DHCP request/reply look okay on the WDS station router now with no checksum problems since I switched to WDS (unless I'm reading this wrong), but setting up my VAP on the station still doesn't work. Wifi analyzer on my phone doesn't show the VAP SSID being broadcast at all.

Any ideas? 17201 seems to be the last build where everything worked correctly.
habeIchVergessen
DD-WRT User


Joined: 04 May 2010
Posts: 289

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 14:00    Post subject: Reply with quote
WZR-HP-AG300H is the router or the bridge?
using build 19342 on both devices?
wireless mode of bridge (WDS or client bridge routed)?
archangelz
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Fri Jul 13, 2012 2:25    Post subject: Reply with quote
habeIchVergessen wrote:
WZR-HP-AG300H is the router or the bridge?
using build 19342 on both devices?
wireless mode of bridge (WDS or client bridge routed)?


WZR-HP-AG300H is the bridge. 19342 on both devices. Client bridge didn't work with errors, WDS works but nothing shows up in the status pages.
Goto page Previous  1, 2 Display posts from previous:    Page 2 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum