Encore ENHWI-N2 Rev: A2

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
fowie
DD-WRT Novice


Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Aug 03, 2011 16:06    Post subject: Encore ENHWI-N2 Rev: A2 Reply with quote
Ok, as per http://www.dd-wrt.com/site/support/router-detection I'm starting a new thread for this router. Sounds like a fun waste of my time to get this thing a version of dd-wrt.

Specs:
FCC ID: NHPWLN2206
RAM: POintec PT461616HG (256Mbit)
CPU (NPU + 802.11n MAC): Atheros AR9130-BC1E 6R0E39023.1B 0923

Second Atheros Chip (Fast Ethernet Switch)
Atheros AR8216-BH1A BE3448B4 0919

I'll add some higher res photos later.
Sponsor
fowie
DD-WRT Novice


Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2

PostPosted: Thu Aug 04, 2011 3:50    Post subject: Questions I've had while trying to get this working... Reply with quote
I'm a little confused. The wiki install wants you to read the peacock thread, but then the peacock thread keeps mentioning broadcom. My router is Atheros, not broadcom, do I still need to read all of peacock?

The Supported Devices pagehttp://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#Encore lists the ENHWI-N3 (close, but not quite mine), so I think it could work, but then http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Hardware-specific doesn't have anything by Encore listed. So what steps should I follow? The supported devices page just says (and this is for ENHWI-N3, not ENHWI-N2) to use "ESR9752 v.24 sp2 - build 12527 - 20090720" -- ESR is never mentioned in the install wiki, install wiki just talks about BS, NEWD, VINT, etc... What is ESR then?
cjake
DD-WRT Novice


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 1:16    Post subject: Reply with quote
The board in my Encore ENHWI-N2 was stamped "21514632BRPA1A2" - indicating that it is a TEW-652BR. I had success loading dd-wrt firmware for the TEW-652BR [b]v1.1[/b] using these instructions:

Connect the router directly into your PC, and set your ip to 192.168.0.X manually. Do a 30/30/30 reset and then connect to the device’s system firmware update utility in a web browser at 192.168.0.1. Upload the firmware and let the unit reset.

The version code from the latest 632BRP firmware is AP81-AR9130-RT-070614-00 if you need to modify.
3josh
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jan 2012
Posts: 3

PostPosted: Thu Jan 12, 2012 6:00    Post subject: Encore ENHWI-N2 - unable to load firmware Reply with quote
Thanks for the info.

I was able to get to the firmware update utility using the 30/30/30 directions. Unfortunately it claims every firmware I tried was for the wrong hardware.

I tried various tew632brp, tew652brp, and dir615_revC files and none seemed to work.

Any idea what I'm doing wrong?

Thanks.
-3j
3josh
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jan 2012
Posts: 3

PostPosted: Thu Jan 12, 2012 7:41    Post subject: Encore ENHWI-N2 - working Reply with quote
I managed to get this working.

Poked around with my trusty hex-editor and found that the tew652brp firmware ends in:

AP81-AR9130-RT-070614-00

and the dir615c1 ends in:

AP81-AR9130-RT-070614-02

And since neither one of those worked, I tried changing one to:

AP81-AR9130-RT-070614-01

And for whatever reason it loaded from the firmware recovery tool just fine.

Also - everywhere I've read the firmware recovery tool comes up on the 192.168.0.x subnet. My unit came up on the 192.168.1.x subnet.

Hope this helps someone else with one of these Smile

-3j
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17487
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Sat Jan 14, 2012 15:56    Post subject: Reply with quote
do
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-detection

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
3josh
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jan 2012
Posts: 3

PostPosted: Sat Jan 14, 2012 18:48    Post subject: Reply with quote
Hmmm

Just to be clear - my unit is the same as the original poster. Same FCC ID, and it seems same rev#'s on the board (and same Rev on the sticker - A2), same chips etc Smile

Sorry for the lack of details prior.

I am curious if cjake had the same Rev since it seems they were able to use the stock image.

Thanks.
-3j
cjake
DD-WRT Novice


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 2

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 1:51    Post subject: Encore ENHWI-N2 Rev: B1 Reply with quote
@3josh: My router is Revision B1 and it acts just like a DIR-615 C1. Using the Firmware Update Mode I have flashed the D-link firmware, OpenWRT(dir-615c1), and DD-WRT(dir-615 c1) without having to do any editing. There is a lot of info here that works for me:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/D-Link_DIR-615_rev_C#Alternate_Install_Method_using_Firmware_Update_Mode
Gustavo Luiz Callegari
DD-WRT Novice


Joined: 21 Jul 2012
Posts: 1

PostPosted: Sat Jul 21, 2012 22:44    Post subject: Encore ENHWI-G Rev.A3 Reply with quote
I have a Encore ENHWI-G/ A Rev.A3
Specs:
FCC ID: NHPWLG2206
RAM: Winbond W9864G2DH-6 (??Mbit)
Flash: Macronix International 29LV800CBTC-70G (8 Mbit)
CPU1: Marvel 88W8510-BAN1 GK52461.1 0542.A7S SG.H
CPU2: Marvel 88E6060-RCJ1 A49806.2 0541 BDE TW

Photos on attach.[/img]

Is possible to install DD-WRT on this device?? Thanks!
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17487
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 12:06    Post subject: Reply with quote
read my link abouve
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Lukeatomic
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Sun Jan 13, 2013 16:49    Post subject: A2 Reply with quote
Sorry for resurrecting an old thread.

Anyone been able to change the TX power?

(I had success putting on the DIR-615 first, then putting on DD-WRT)
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum