Bridge with two Fonera - WDS AP/WDS station

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
lukax8
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2008
Posts: 4

PostPosted: Fri Sep 19, 2014 15:10    Post subject: Bridge with two Fonera - WDS AP/WDS station Reply with quote
I restored an old bridge with two fonera 2200, firmware build 21061.
The first fonera is set on WDS AP and the wds table empty
The second fonera is set on WDS sta and the wds table empty

The bridge work but there are many errors on the WDS AP in trasmission, why? Shocked
Sponsor
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17487
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Mon Sep 22, 2014 9:01    Post subject: Reply with quote
do u see packet loss? if not just ignore the errors od change the channel.
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
lukax8
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2008
Posts: 4

PostPosted: Mon Sep 22, 2014 10:19    Post subject: Reply with quote
thanks for reply

yes, I see packet loss. I can not change channels in my area because it's the channel with the best signal (SNR about 20 dBi)

With WDS AP/WDS STA I get about 85/90% of errors in transmission from the WDS AP

Until now I used the configuration Ap /client bridge, the link works without errors but does not work all the network protocols. I also find constantly connections and disconnections from the new router connected to ap (SerComm SHG1500 aka vodafone station 2)
Mile-Lile
DD-WRT Guru


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 511
Location: Belgrade

PostPosted: Mon Sep 22, 2014 11:47    Post subject: Reply with quote
I have wds-ap/wds-sta and it is working very good, with no errors(15+days). I read somewhere that tx/rx errors in transparent bridge, is related with ACK and wireless mode.
Did you tried "NG mixed" with ACK eg 450 od 900?

_________________
TP-Link TL-WR740N v4.27 SVN revision 25408
TP-Link TL-WR842ND v2 SVN revision 25408
WDS Repeater in Atheros http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264561&highlight=
lukax8
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2008
Posts: 4

PostPosted: Mon Sep 22, 2014 12:02    Post subject: Reply with quote
Fonera is only b/g, not N.
The bridge is set on BG- mixed and ack time 2500 (brdge is about 1250 m)
Mile-Lile
DD-WRT Guru


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 511
Location: Belgrade

PostPosted: Mon Sep 22, 2014 12:12    Post subject: Reply with quote
then try to disable ACK (0).
Enable rts/cts and try lowering treshold (will reduce throughput). Try only b also...

_________________
TP-Link TL-WR740N v4.27 SVN revision 25408
TP-Link TL-WR842ND v2 SVN revision 25408
WDS Repeater in Atheros http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264561&highlight=
lukax8
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2008
Posts: 4

PostPosted: Tue Sep 23, 2014 13:05    Post subject: Reply with quote
Sash wrote:
do u see packet loss? if not just ignore the errors od change the channel.


I think you're right. I can ignore errors because bridge works fine

After 24 hour in wds ap/wds sta mode:
Code:
root@DD-WRT:~# iwconfig
wifi0     no wireless extensions.

lo        no wireless extensions.

br0       no wireless extensions.

ath0.sta0  IEEE 802.11g  Mode:Repeater  Frequency:2.427 GHz 
          Access Point: 00:18:84:aa:bb:cc   Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power=18 dBm   
          Sensitivity=1/1 
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=20/70  Signal level=-76 dBm  Noise level=-96 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

eth0      no wireless extensions.

ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"nabukorg" 
          Mode:Master  Frequency:2.427 GHz  Access Point: 00:18:84:aa:bb:cc   
          Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power=18 dBm   Sensitivity=1/1 
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:xxx-xxx-xxx-xxx-xxx-xxx-xxx-xxx [3]   Security mode:open
          Power Management:off
          Link Quality=20/70  Signal level=-76 dBm  Noise level=-96 dBm
          Rx invalid nwid:30683  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

etherip0  no wireless extensions.


Thanks
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum