Buffalo WZR-1750DHP Flashing

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Next
Author Message
exclusive
DD-WRT Novice


Joined: 12 Nov 2013
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 12, 2013 3:23    Post subject: Reply with quote
dd-wrt firmware (or other firmware) update method of 1750dhp that i found.

trans: http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=ko&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fhwtips.tistory.com%2F320

for Korean users: http://hwtips.tistory.com/320

good luck. Wink
Sponsor
recursivelogic
DD-WRT Novice


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Nov 12, 2013 5:25    Post subject: Reply with quote
exclusive, thank you! I have tried this method out and it works, so far. Not sure if DD-WRT will brick the router (hopefully not) but your method works at the very least.

For people that are confused or don't want to click the link, here's my method, based on exclusive's:

1. Obtain the Japanese 2.03 version of Buffalo's stock firmware (I obtained mine here: http://buffalo.jp/download/driver/lan/old/wzr-1750dhp-mac.html which is a .zip file. exclusive's link is different, and takes you to a "windows version" which is an exe.... not sure why Buffalo decided to do that)
2. On your router, employ the bufpy trick. If you don't know how...
2a. Go to http://192.168.11.1/cgi-bin/cgi?req=frm&frm=py-db/55debug.html
2b. Use user name "bufpy"
2c. Use password "otdpopypassword"
3. After you login, do not do anything. Instead, type 192.168.11.1 back in your address bar
4. Go to advanced (bottom right tile). There should be a button labelled "debug-disp" on the menu now. Click it.
5. In the new menu that appears, click the second-to-last link; it opens up a new tree.
6. Click the first link that pops up in this tree.
7. Now click the last link in the screen that pops up (firmup.html).
8. Flash your router with the Japanese 2.03 firmware
9. Do a 30/30/30 reset
10. Do the bufpy trick again and go back to the special firmware flashing page (i.e., repeat steps 2-7).
11. Flash buffalo-wzr-1750dhp-webflash.bin r22770
12. Do another 30/30/30
13. Enjoy your newly flashed WZR-1750DHP with DD-WRT

I will report back if my router encounters any issues, but I have high hopes.

Edit: And.... it's bricked. Was okay for about 20 minutes. I rebooted the unit probably about 10 times. Was okay through it all, until the last one.
exclusive
DD-WRT Novice


Joined: 12 Nov 2013
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 12, 2013 9:22    Post subject: Reply with quote
bricked? omg. Crying or Very sad

http://www.youtube.com/watch?v=7fx7uS6AvwE

i've tested dd-wrt few days (include reboot test) and wzr-1750dhp operating without any problems until now.

uhm... did you change advanced settings? i found 1 user who bricked in my country, he said update & operations ok but bricked after change settings (ddns/sshd) & reboot.
recursivelogic
DD-WRT Novice


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Nov 12, 2013 16:16    Post subject: Reply with quote
exclusive wrote:
bricked? omg. Crying or Very sad

http://www.youtube.com/watch?v=7fx7uS6AvwE

i've tested dd-wrt few days (include reboot test) and wzr-1750dhp operating without any problems until now.

uhm... did you change advanced settings? i found 1 user who bricked in my country, he said update & operations ok but bricked after change settings (ddns/sshd) & reboot.


Yep. Changed my settings, saved, then reboot. I did this several times (change a setting, save, reboot, change another, save, reboot, etc.). I also changed DDNS and SSHd. Maybe it's the write to memory that bricks it.
wad2012
DD-WRT Novice


Joined: 28 Jan 2012
Posts: 26

PostPosted: Mon Nov 18, 2013 5:58    Post subject: wzr-1750dhp bricked Reply with quote
I updated my post for how to update the frimware for WZR-1750DHP. Please see that post for how the update was done.

However, I bricked my router at least twice, so I have to say that the DD_WRT frimware dated on 10/31/2013 is still unstable.

1. I underclcoked the CPU grequency from 800Mhz to 600Mzh, reboot, used it for a while to see if the CPU temparature lowers (it did not), changed the CPU clock to regular 800Mhz, reboot and the router was bricked.

2. I got a recovered unit from Buffalo, did the same setup, tried to change a few settings (in services, wireless, VPN and so on), rebooted a few times and it bricked again.

I did not have any such trouble for WZR-900DHP. I hope the person who posted the firmware for WZR-1750DHP could figure out why rebooting causes a brick so that no more people have to waste money on the new router.
00diabolic
DD-WRT Novice


Joined: 17 Aug 2011
Posts: 31

PostPosted: Sat Nov 23, 2013 19:51    Post subject: I have 2.03 US on my WZR-1750DHP Reply with quote
Hello,

Not sure if there is any update on flashing DD-wrt onto this router without bricking it but I was reading this read and saw that you guys were looking for the US Version 2.03 (R1.02/B6.30.163-1.00-1.00) firmware. I just bought one and it has this version on it.

Can you tell me how to exactact it and if that would help any of you guys? I am not experenced enough to unbrick this router and do not want to take a chance until I know there is a bullit proof solution to get dd-wrt installed.

Please update this thread if a new solution is now available?? I have found no results beyond this and another dead thread.

Thanks
00diabolic
DD-WRT Novice


Joined: 17 Aug 2011
Posts: 31

PostPosted: Wed Nov 27, 2013 0:09    Post subject: no one Reply with quote
No one wants ver 2.03 for US version?

Will that help with the flashing of this router?
messerchmidt
DD-WRT User


Joined: 11 Jan 2012
Posts: 164
Location: Canada

PostPosted: Thu Nov 28, 2013 7:01    Post subject: Reply with quote
what is the recovery procedure?
00diabolic
DD-WRT Novice


Joined: 17 Aug 2011
Posts: 31

PostPosted: Fri Dec 13, 2013 21:25    Post subject: Reply with quote
DELETE Me

Last edited by 00diabolic on Thu Dec 19, 2013 22:21; edited 1 time in total
stalonge
DD-WRT Guru


Joined: 21 Jul 2006
Posts: 1664
Location: Fortaleza Ce Brazil

PostPosted: Sat Dec 14, 2013 0:39    Post subject: Reply with quote
BS posted in trac one FW to wzr1750dhp ..

i could flash the FW , it works , i set up my settings .. got it working .. it runs for 10 minuts .. reset .. and bricked ...

Now my new wzr1750 just blink in red the name "BUFFALO " .. no ping .. noreset .. Surprised((

there is a how to turn it to the life again ?

Thanks

_________________
DDwrt ...it rocks ....
1 R8500 33010 Kong
1 R7800 31900 Kong
1 R7000 33010 Kong 4G
1 WZR1750 33010 Kong
1 DDx86 Vmware 31571
1 E3000 25527 K3 @500 4G
1 E3000 30805 K3 @500
1 WRT610Nv2 28598 K26 @500
dusan2
DD-WRT Novice


Joined: 20 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 9:37    Post subject: Buffalo WZR-1750DHP Flashing of dd-wrt 23138 Reply with quote
hi
tested BUFFALO WZR-1750DHP webflash dd-wrt v23138 from 22700
and it is not working for me *** do not flash ***
i have to use a serial port in cfe do nvram erase to recover and reboot only way to stop led flash error after some settings in router it will not reboot back up it will crash with message

check_trx: start flash1.trx
Invalid boot block on disk
check_trx: exit flash1.trx
fw is broken
blinking led 2

this is a attachment of serial rs232 cfe boot log file



dd-wrt-23138-wzr1750dhp2-1.txt
 Description:
log of webflashing dd-wrt 23138 to buffalo wzr1750dhp from 22700

Download
 Filename:  dd-wrt-23138-wzr1750dhp2-1.txt
 Filesize:  188.87 KB
 Downloaded:  936 Time(s)

BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6684
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 14:01    Post subject: Reply with quote
just curios. mmh need to find a way to reproduce that
_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

Yummee:
Linux DD-WRT 4.9.13 #17 SMP PREEMPT Wed Mar 8 00:16:54 CET 2017 armv7l DD-WRT
root@DD-WRT:/sys# nvram get DD_BOARD
Netgear Nighthawk X10
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6684
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 14:02    Post subject: Reply with quote
the only thing which comes to my mind. maybe there is a new important nvram var which gets lost for some reason.

try the following. do "nvram erase" in cfe console and reboot. look if it boots then

_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

Yummee:
Linux DD-WRT 4.9.13 #17 SMP PREEMPT Wed Mar 8 00:16:54 CET 2017 armv7l DD-WRT
root@DD-WRT:/sys# nvram get DD_BOARD
Netgear Nighthawk X10
wad2012
DD-WRT Novice


Joined: 28 Jan 2012
Posts: 26

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 14:16    Post subject: buffalo routers Reply with quote
I was able to flash wzr-600dhp and wzr-900dhp with both r22700 (10/31) and r23802 (12/12). I could NOT flash wzr-1750dhp with r22700 (10/31) and I did not try r23802 (12/12).

I was the one who pointed out that the reason r22118 (7/24) did not work for new Buffalo Broadcom based routers might be due to the Zentel rom.

Right now, I use WZR-1750dhp with stock 2.13 firmware. If I can run some code on it that may help figure out the problem of dd-wrt firmware for it, please let me know.
Fena
DD-WRT Novice


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 24

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 19:00    Post subject: DDNS and WZR-1750 Reply with quote
Hi,

I would also like to see a working DD-WRT on my WZR-1750DHP. Currently I am running stock 2.13. Router definitely performs better than my previous DLink DIR-825 (DD-WRT)...however I am sure with DD-WRT on this will make it a shinning star. Other than sometime being sluggish GUI that doesn't always show/list all the devices connected, one major problem that I am currently having is --- I have set up a DDNS.....and port 80 is forwarded to my Synology Diskstation. On the router I have configured port 8282 for remote management from WAN. Everything works fine when I am on internet side ie externally but when I am on LAN....browsing to my DDNS host name always opens Router's page....I cann't setup/access any services using DDNS hostname and correct port when I am on LAN (behind the router)....which is annoying since I can't set up several services running on my NAS based on DDNS hostname....since they would only work when I am not on LAN...
Anyone else having this issue ??? or is there a way around ?

_________________
DIR 825 (Build 15962)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Next Display posts from previous:    Page 3 of 33
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum