WRT54GS v7 and sshd?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon May 04, 2009 22:32    Post subject: WRT54GS v7 and sshd? Reply with quote
I have searched all over and I cannot find a concise answer. Is there a simple HOWTO for enabling sshd on a WRT54GS v7? I am using dd-wrt.v24_micro_generic.

I am reading things about CFE, going here and there to get this and that file.

Would like to find a doc with all the steps on the same page if possible.

Thanks for your patience.
Sponsor
Shawn360
DD-WRT Guru


Joined: 26 Jul 2008
Posts: 1237

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:05    Post subject: Reply with quote
Not supported in the regular micro version of DD-WRT
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/What_is_DD-WRT%3F#File_Versions

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Telnet/SSH_and_the_Command_Line#SSH
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:08    Post subject: Reply with quote
Yup. Can't do ssh with micro. You would need micro plus and I don't think there is a compressor created for that router. You need a 128kb CFE. So...SOL.
_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:13    Post subject: Reply with quote
I have an older WRT54G at home so I will look up its model when I get home. Is there a way to configure iptables on this unit then? I want to use it as a firewall as well.
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:15    Post subject: Reply with quote
Do you want ssh or iptables? I know squat about iptables, but I thought all dd-wrt could do them.
_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:18    Post subject: Reply with quote
My ultimate goal is iptables but I had read you need SSH to be able to set this up.
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:24    Post subject: Reply with quote
You should be able to do this by telnet, but, like I said, I know squat about IPtables. Wait for Phuzion or soulstace or someone else who gets that stuff.
_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:30    Post subject: Reply with quote
I will wait. In the mean time I will look at the one I have at home!
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Mon May 04, 2009 23:39    Post subject: Reply with quote
Pretty sure you can do this with telnet.... Wink

http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Iptables_command

_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
soulstace
DD-WRT Guru


Joined: 04 Aug 2007
Posts: 6427

PostPosted: Tue May 05, 2009 2:27    Post subject: Reply with quote
Donny wrote:
Pretty sure you can do this with telnet.... Wink


absolutely 8)

there's also a place in the UI to enter iptables commands (as a firewall script).
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Tue May 05, 2009 14:13    Post subject: Reply with quote
soulstace wrote:
Donny wrote:
Pretty sure you can do this with telnet.... Wink


absolutely 8)

there's also a place in the UI to enter iptables commands (as a firewall script).


I saw "Firewall Builder" but that appears to be an external app that builds some iptables rules for you. Is there something along the lines of SmoothWall or IPCop that is a GUI add-on for DD-WRT? Otherwise I can build the iptables rules myself. I know how to do that.

Thanks!
soulstace
DD-WRT Guru


Joined: 04 Aug 2007
Posts: 6427

PostPosted: Tue May 05, 2009 16:22    Post subject: Reply with quote
gdanko wrote:
Is there something along the lines of SmoothWall or IPCop that is a GUI add-on for DD-WRT?


Not that I'm aware of.
gdanko
DD-WRT Novice


Joined: 04 May 2009
Posts: 9

PostPosted: Tue May 05, 2009 16:36    Post subject: Reply with quote
Well I will do it the old fashioned way. I will write my iptables rules and insert them into the UI.

Thanks, soulstace!
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum