Linksys WRT400N Support

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Next
Author Message
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Fri Feb 12, 2010 21:04    Post subject: Linksys WRT400N Support Reply with quote
Spec's
CPU - Atheros AR7161 rev 2
CPU Speed - 680MHz
Flash - 8MB
Ram - 32MB
Antenna Connector - Internal
Port Count - 4 LAN, 1 WAN
Power - 12v1.5a
Radio Core Revision -
Radio Capabilities -
WLAN Standard - a/b/g/n
Frequency Band - 2.4Ghz/5Ghz
Number of Radios - 2

Running 14144

Still has constantly blinking wireless LED Ticket #1420

Still has LAN MAC sudo matching ath1's MAC Ticket #1435

Security LED still doesn't come on when security is set Ticket #1434

Site Survey for ath0 shows double and triple the SSID's for the same MAC address Ticket #1431

TX Power setting have no affect Ticket #1433

5ghz rate always says auto rather then actually speed Ticket #1436

Site Survey now works for ath1 (5GHz)

Running 14039

Lan Speed Test Results (if setting is not listed it is default)
5GHz - ath1
Wireless Network Mode - N-Only (5GHz)
Channel Width - Turbo (40MHz)
Control Channel - upper

Laptop w/ Linksys WPC600N
--------------------------Writing------------Reading
Packet Length:-------104,857,600------104,857,600
Time to complete:---17.3910000-------29.7180000
Bytes Per Second:---6,029,418--------3,528,420
Bits Per Seecond:---48,235,344-------28,227,360
Mbps:-----------------46.0008087-------26.9197083

Problems Seen thus far...
1. MAC address on mine are screwed up like my wrt600n. wl1 and LAN MAC are the same. They weren't in the Linksys firmware.

2. The wireless led blinks every 0.5-1 second without stop. just blinks and blinks and blinks, etc...

3. Posting across 2.4GHz Client Bridge right now. Bridged to wrt600n.

4. 5GHz Client Bridge very unstable, won't maintain connection with wrt600n. Keeps changing the channel when reconnecting. Maybe result of reconnection.

5. Upgrade went smooth. Haven't tested client connections to the wrt400n.

6. Wireless Security LED doesn't come on when security is set.

7. 5GHz is lacking channels when set as AP

Serial Output and chip identification

_________________
The New Me


Last edited by DHC_DarkShadow on Thu Mar 25, 2010 12:44; edited 9 times in total
Sponsor
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 15:27    Post subject: Reply with quote
nvram - captured from serial connection telnet
_________________
The New Me
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 15:40    Post subject: Reply with quote
ifconfig
_________________
The New Me
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 16:16    Post subject: Reply with quote
iwconfig
_________________
The New Me
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6113
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 19:18    Post subject: Reply with quote
support is possible if i get such a device
_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

DD-WRT supported Concerts @ Bunker Dresden
03.10.2014 - Front 242 / Haujobb / Planet Myer Day
Pharaoh
DD-WRT User


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 485

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 19:52    Post subject: Reply with quote
Hopefully that wont take too long since this device actually comes out ahead of the 610n in speed.

Only had mine day now and it works solid but man this linkys stock firmware is depressing.
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 19:55    Post subject: Reply with quote
Anybody interested in chipping in to buy one for brainslayer?

@ BS how much are they in your area?

_________________
The New Me
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 0:33    Post subject: Reply with quote
They are playing around with the 400 over at the "other place"
_________________
The New Me
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 0:35    Post subject: Reply with quote
And some more
_________________
The New Me
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 0:41    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
support is possible if i get such a device
Hopefully some of the users here will help foot the bill for one, I would be willing to pitch in. Until that time, I am currently working with tornado on JTAG, so I am not afraid to try any build. If you would like to throw something my way in a PM, I can give it a shot.

If it's worth mentioning, I have serial TTL access to the router, so as long as the cfe doesn't get screwed I can bring it back.

Still would like to know if they are available in your area and how much they are verses buying one here and sending it to you.

_________________
The New Me
Pharaoh
DD-WRT User


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 485

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 2:52    Post subject: Reply with quote
Think its over here only judging by the fact its only got one version but i could be mistaken.
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6113
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 17:11    Post subject: Reply with quote
DHC_DarkShadow wrote:
Anybody interested in chipping in to buy one for brainslayer?

@ BS how much are they in your area?



its not available in europe. just sold in US. but i ordered one on US already using my contacts. should arrive next week

_________________
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

DD-WRT supported Concerts @ Bunker Dresden
03.10.2014 - Front 242 / Haujobb / Planet Myer Day
Pharaoh
DD-WRT User


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 485

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 18:49    Post subject: Reply with quote
Hopefully it wont be to hard to port over.

Noticed the stock firmware as usually is slow handing out ip.
DHC_DarkShadow
DD-WRT Guru


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 2440
Location: Am now Dark_Shadow

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 18:54    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
DHC_DarkShadow wrote:
Anybody interested in chipping in to buy one for brainslayer?

@ BS how much are they in your area?



its not available in europe. just sold in US. but i ordered one on US already using my contacts. should arrive next week
Cool, let me know when you want to test?
_________________
The New Me
Pharaoh
DD-WRT User


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 485

PostPosted: Mon Feb 22, 2010 23:38    Post subject: Reply with quote
I have noticed a bug in the stock firmware that they have yet fixed.
About once a week or ever couple of days it reboots itself.

Now not a huge issue since it goes right back to they way it was and it doesn't appear to be a heat issue since at best its only warm.

Did i mention i really hate stock firmware? Confused
Goto page 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Next Display posts from previous:    Page 1 of 29
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum