New Belkin Routers (04/2010)

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 30, 31, 32  Next
Author Message
DoesItMatter
DD-WRT Guru


Joined: 10 May 2008
Posts: 1372
Location: Pacific North West, USA

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 14:38    Post subject: Reply with quote
Dark_Shadow wrote:
I didn't see a second one, I got the FCC pics here...

http://infodepot.wikia.com/wiki/Belkin_F7D3301_v1.0#FCC_Pictures


-----------

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=70454&postdays=0&postorder=asc&start=2

If you check that pic, looks like the 2nd RAM chip is partially blocked by the cover?

I think the specs LOM listed were 8MB flash and 64MB ram for these.

------------

Edit: Hmmm - looks like the 3301 only has 32MB - 1 ram chip?

430x one's have 2 - 32MB chips - so 64MB ram?

_________________
Evil or Very Mad Soylent Green Is People ! Evil or Very Mad
Twisted Evil =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Twisted Evil
2x Asus RT-N16 - Asuswrt-Merlin 3.0.0.4.374.42
Belkin F7D3302 - Toastman Tomato USB VPN 1.28.7505
Linksys E3000 - Toastman Tomato USB VPN 1.28.7505
-------------------------
2x Buffalo WZR-HP-G300NH V1 - OpenWRT Barrier Breaker 40820
TP-Link WR1043ND V1.8 - Gargoyle 1.6.1
Engenius ESR900 - Stock Firmware 1.2.2.23
Sponsor
Dark_Shadow
DD-WRT Guru


Joined: 31 Aug 2009
Posts: 2430
Location: Third Rock from the Sun

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 14:47    Post subject: Reply with quote
DoesItMatter wrote:
Dark_Shadow wrote:
I didn't see a second one, I got the FCC pics here...

http://infodepot.wikia.com/wiki/Belkin_F7D3301_v1.0#FCC_Pictures


-----------

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=70454&postdays=0&postorder=asc&start=2

If you check that pic, looks like the 2nd RAM chip is partially blocked by the cover?

I think the specs LOM listed were 8MB flash and 64MB ram for these.

------------

Edit: Hmmm - looks like the 3301 only has 32MB - 1 ram chip?

430x one's have 2 - 32MB chips - so 64MB ram?


That's a 4302, The fcc pics are for the 3301

_________________
Peacock Thread-FAQ -- Firmware Recommendations -- dd-wrt Wiki

Testing Multiple Routers -- Bootloader Collection Project -- My Wiki


Last edited by Dark_Shadow on Wed Sep 15, 2010 14:50; edited 2 times in total
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7072

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 14:49    Post subject: Reply with quote
DoesItMatter wrote:
EM68B16CWPA - 32M x 16 bit DDRII Synchronous DRAM (SDRAM) - Etron Technology, Inc.

Looks like they're starting to use DDR2 RAM in some of the routers.

http://www.etron.com/manager/uploads/EM68B16C%20rev1.5.pdf

Datasheet link

512Mb
32Mx16
EM68B16CWPA
2.5, 3 1.8V, SSTL_18 84-ball FBGA,Pb and Halogen Free
0~85°C

So - looks like a 32MB chip?

Does the board have 2 of them? 64MB of ram on these boards?


I think you answered your own question on the first line, 32M x 16 = 64MByte

_________________
I'm on a whiskey diet, lost 3 days already
nattapan
DD-WRT Novice


Joined: 01 Mar 2009
Posts: 10

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 15:53    Post subject: Reply with quote
Hi Eko,just after two days after I flash my 3302 with dd-wrt.v24-15172_NEWD-2_K2.6_mini-f7d3302.bin
I have some problem with radio part , It hard to connect , then I rise power to 200 mW and it show good indicator in windows system but it has unstable speed and low performance(low as 1Mbps) ,I just 5 meters away from AP and connect with 11G mode ,I try to change CH but it no good either.
eddie97044
DD-WRT User


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 83

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 15:56    Post subject: Reply with quote
nattapan wrote:
Eko newest build is work ,flash direct from belkin webUI and here is cfe.bin that you request ,I wait for megabuild that support s for SMB file sharing and printer sharing if it possible


Thankyou for that cfe, I have the belkin play F7D4302v1 that I was experimenting with trying to JTAG before tornado released TJTAG 3.0.2 RC1 and somehow I messed up the CFE on it. I posted the wholeflash for it earlier in this post when the router was working, but couldn't get it to flash back to the router so I downloaded your cfe and edited mac's and JTAG loaded it to the router and it works.

I saw your cfe was for the F7D3302 and I hope it won't be an issue later, but I thought what do I have to lose. Haven't found the cfe for the F7D4302v1 yet. Has all the same hardware except the external 5ghz radio, so I figured the cfe would be the same.

I haven't loaded any firmware on the router yet, but at least I get a CFE prompt now. all I was getting before this from the serial output was

-----------------------------------------------
Decompressing...done
Decompressing...done
-----------------------------------------------
Then nothing.

Now I get this.

-----------------------------------------------
Decompressing...done
Decompressing...done
Init Arena
Init Devs.
Boot partition size = 131072(0x20000)
et0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 5.10.128.0
CPU type 0x19740: 453MHz
Tot mem: 65536 KBytes

CFE mem: 0x80700000 - 0x8079A400 (631808)
Data: 0x80731500 - 0x807338B0 (9136)
BSS: 0x807338B0 - 0x80734400 (2896)
Heap: 0x80734400 - 0x80798400 (409600)
Stack: 0x80798400 - 0x8079A400 (8192)
Text: 0x80700000 - 0x80731500 (201984)
Copying boot params.....DONE

Bootloader version 0.08e boot_version 0.08e
Project name : WG7016F22 1-LF-AK
Press space bar to cancel startup...
Device eth0: hwaddr 94-44-xx-xx-xx-xx, ipaddr 192.168.2.1, mask 255.255.255.0
gateway not set, nameserver not set
TRX check magic for QA firmware = 12345678
Assume magic 0x20090928, Current magic 0xFFFFFFFF
Invalid boot block on disk
Reading :: Failed.: Timeout occured
Reading :: Failed.: Timeout occured
Reading :: Failed.: Timeout occured
CFE>

------------------------------------------------
Invalid boot block is because thier is no firmware on it at the moment, but at least it is alive again.

THANKYOU nattapan for the cfe

Yay, I am so happy.

_________________
Linksys - WRT54GS Ver 7.2 (usb port added)
Belkin - (PLAY) F7D4302 Ver 1
Asus - WL500G Premium Ver 1
Asus - RT-N16


Last edited by eddie97044 on Wed Sep 15, 2010 16:11; edited 1 time in total
bilbat
DD-WRT Novice


Joined: 30 Dec 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 16:10    Post subject: Reply with quote
Can someone tell me WITH this means: Mistake! There was an attempt of an automatic insert of the message in a forum. Your message is not posted. Try still times who knows - can it will turn out? Still probably, that you too long wrote the message - then pass to page back, copy the text, update page, insert the copied text and press button "Send".

Have wasted half the morning trying to post for progress/problems, keep getting that garbled message!
Eko
DD-WRT Developer/Maintainer


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 5772

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 16:11    Post subject: Reply with quote
well... with 3302 cfe will only take (flash) 3302 builds and will be detected as 3302 too.

Why wont you take cfe back from your 8mb flash backup. It is first 192k bytes.

_________________
Professional debrick service for EU countries for small fee.
Send inquiries to: debrick at dd-wrt dot si

Have a brick you don't need?

Paypal & Amazon.com gift cards are welcome. Every $ or € counts. Email: donate at dd-wrt dot si
eddie97044
DD-WRT User


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 83

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 16:40    Post subject: Reply with quote
Eko wrote:
well... with 3302 cfe will only take (flash) 3302 builds and will be detected as 3302 too.

Why wont you take cfe back from your 8mb flash backup. It is first 192k bytes.


I tried that but I think that upload is messed up or something. TJTAG kept freezing at 39% uploaded.

I just put stock belkin 4302 firmware on it via tftp and am reuploading via web gui now, and gui accepted the 4302 firmware as well as gui is reporting it as model F7D4302 Ver 1000. and shows 5Ghz radio settings.

Everything appears ok at this point Eko.

Edit --- I take that back. It failed to find firmware on reboot.

Anybody have a cfe for the belkin play F7D4302v1 that they could email me or post.

_________________
Linksys - WRT54GS Ver 7.2 (usb port added)
Belkin - (PLAY) F7D4302 Ver 1
Asus - WL500G Premium Ver 1
Asus - RT-N16
autobot
DD-WRT Guru


Joined: 07 May 2009
Posts: 1593

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 16:52    Post subject: Reply with quote
bilbat wrote:
Can someone tell me WITH this means: Mistake! There was an attempt of an automatic insert of the message in a forum. Your message is not posted. Try still times who knows - can it will turn out? Still probably, that you too long wrote the message - then pass to page back, copy the text, update page, insert the copied text and press button "Send".

Have wasted half the morning trying to post for progress/problems, keep getting that garbled message!


Click the preview button first, then submit your post...forum bug.

_________________
Eko Builds

BrainSlayer Builds

DD-WRT Changelog RSS Feed
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7072

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 16:54    Post subject: Reply with quote
eddie97044 wrote:


I just put stock belkin 4302 firmware on it via tftp and am reuploading via web gui now, and gui accepted the 4302 firmware as well as gui is reporting it as model F7D4302 Ver 1000. and shows 5Ghz radio settings.

Everything appears ok at this point Eko.


If it accepts 4302 firmware then you have a 4302 cfe,
the 3302 cfe will not accept a 4302 firmware.

_________________
I'm on a whiskey diet, lost 3 days already
eddie97044
DD-WRT User


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 83

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 17:02    Post subject: Reply with quote
It's not now, It must have been the stock firmware that I uploaded using tftp running on it that accepted the image, however the actuall cfe mini web server is not.

It reply's with

The file transferred is not a valid firmware image.

and serial prompt says this on cfe mini web upload of firmware.

CFE> tcb->tcb_rcvnext=d0ce8d4b seqnum=d0ce8f63
tcb->tcb_rcvnext=d0ce8f63 seqnum=d0ce917b
Invalid magic. This is not a TRX image.
TRX check magic for QA firmware = 12345678
Assume magic 0x20090928, Current magic 0x20091006

_________________
Linksys - WRT54GS Ver 7.2 (usb port added)
Belkin - (PLAY) F7D4302 Ver 1
Asus - WL500G Premium Ver 1
Asus - RT-N16
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7072

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 17:11    Post subject: Reply with quote
eddie97044 wrote:

Assume magic 0x20090928, Current magic 0x20091006


Exactly, the cfe is expecting a 3302 magic but has found that the firmware has a 4302 magic.

Do as Eko said, reflash the cfe from your wholeflash but with first 256KB of it.
The cfe is actually only 192KB so you will also get 64KB of kernel flashed but it is needed for tjtag which expects the cfe to be 256KB.

_________________
I'm on a whiskey diet, lost 3 days already
eddie97044
DD-WRT User


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 83

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 17:16    Post subject: Reply with quote
LOM wrote:
eddie97044 wrote:

Assume magic 0x20090928, Current magic 0x20091006


Exactly, the cfe is expecting a 3302 magic but has found that the firmware has a 4302 magic.

Do as Eko said, reflash the cfe from your wholeflash but with first 256KB of it.
The cfe is actually only 192KB so you will also get 64KB of kernel flashed but it is needed for tjtag which expects the cfe to be 256KB.


Ok, I will give it another try with the first 256kb of my wholeflash.

I will let you know the results when it's done.

_________________
Linksys - WRT54GS Ver 7.2 (usb port added)
Belkin - (PLAY) F7D4302 Ver 1
Asus - WL500G Premium Ver 1
Asus - RT-N16
Eko
DD-WRT Developer/Maintainer


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 5772

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 17:41    Post subject: Reply with quote
LOM wrote:

The cfe is actually only 192KB so you will also get 64KB of kernel flashed but it is needed for tjtag which expects the cfe to be 256KB.


Not exactly right... you can as well feed it with 192k file and it will flash it and exit - save some time for last 64k Smile

_________________
Professional debrick service for EU countries for small fee.
Send inquiries to: debrick at dd-wrt dot si

Have a brick you don't need?

Paypal & Amazon.com gift cards are welcome. Every $ or € counts. Email: donate at dd-wrt dot si
nattapan
DD-WRT Novice


Joined: 01 Mar 2009
Posts: 10

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 18:54    Post subject: Reply with quote
Eko can I use big build for 4302 with my 3302?
I already flash to dd-wrt mini build for 3302.
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 30, 31, 32  Next Display posts from previous:    Page 10 of 32
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum