Potential for WHR-G300N v2 support?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
disz4me
DD-WRT Novice


Joined: 22 Feb 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue Jul 20, 2010 22:39    Post subject: Reply with quote
any adviceon how to go back from dd-wrt to buffalo firmware.
I have followed all the guides, run in ubuntu used tftp all to no avail. is there something i am missing or cant this be done on this router ?
Sponsor
natterjak
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 12:30    Post subject: Re: Buffalo WHR-G300N v2 Reply with quote
maga22 wrote:
I tried the latest version ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/06-30-10-r14684/buffalo_whr_g300nv2/ and it works. found a few of the problems? will be the final version?


I have a WHR-G300N V2 and have downloaded the first of these files, the webflash multi.bin. Can this be uploaded to the router (which currently runs Buffalo firmware) via the Buffalo web interface, or should I use the TFTP method shown here? Do I rename the .bin file .tftp?
REPASSAC
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 23
Location: Eauze, France

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 12:42    Post subject: Re: Buffalo WHR-G300N v2 Reply with quote
natterjak wrote:

I have a WHR-G300N V2 and have downloaded the first of these files, the webflash multi.bin. Can this be uploaded to the router (which currently runs Buffalo firmware) via the Buffalo web interface, or should I use the TFTP method shown here? Do I rename the .bin file .tftp?


As you currently have the Buffalo firmware you should download the buffalo-to-dd-wrt_webflash-MULTI.bin file from http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fothers%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F07-16-10-r14815%2Fbuffalo_whr_g300nv2/

For subsequent updates select the other file (whr-g300nv2-firmware-MULTI.bin)

Use the buffalo web interface to update now. After you are on DD-WRT also use the web interface.
natterjak
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 15:38    Post subject: Reply with quote
Thanks - all installed and working now. Setup was a bit haphazard as I didn't know how to configure wireless bridge mode, but somehow against the odds it's working. I now have 2 wired clients connected to my primary router wirelessly via the Buffalo.
klemen2844
DD-WRT Novice


Joined: 30 Jul 2010
Posts: 2

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 9:50    Post subject: Reply with quote
I'm just wondering, does buffalo_whr_g300nv2 apply to EU version too? I have "G300N v2 EU" and would like some success confirmation before flashing my own (brand new) router.

Thank you!
REPASSAC
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 23
Location: Eauze, France

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 11:14    Post subject: Reply with quote
klemen2844 wrote:
I'm just wondering, does buffalo_whr_g300nv2 apply to EU version too? I have "G300N v2 EU" and would like some success confirmation before flashing my own (brand new) router.

Thank you!


I have a WHR-G300N V2bought from the U.K. but I do not see it mentions EU on the label. It came with a rather nifty plug which converts between EU standard and U.K. plugs. DD-WRT appears to function fine on it (but my use is limited).
DeHerrera
DD-WRT Novice


Joined: 02 Aug 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 7:35    Post subject: WHR-G301 Reply with quote
I just got done reading 5 pages for this model and noticed that geziukas also had the Japanese version of this router.

question is, will it work on Japanese model? I read through a bit, but all this is too hard for me to understand.

Please help if you can.
REPASSAC
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 23
Location: Eauze, France

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 8:51    Post subject: Reply with quote
I would have thought that the hardware is the same.

Look at the product label on the router it should say:
WHR-G300N V2

FCC ID: FDI-0910561
IC: 6102A-027

If all matches then I think I would take a chance. Made sure you have a copy of the current firmware so that going back is a possibility.
DeHerrera
DD-WRT Novice


Joined: 02 Aug 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 9:29    Post subject: Reply with quote
REPASSAC wrote:
I would have thought that the hardware is the same.

Look at the product label on the router it should say:
WHR-G300N V2

FCC ID: FDI-0910561
IC: 6102A-027

If all matches then I think I would take a chance. Made sure you have a copy of the current firmware so that going back is a possibility.


thank you for the quick reply REPASSAC!

When I get home I will confirm if the above match or not.

Just FYI, on Buffalo USA forum, they say Japanese hardware/firmware is different and Japan product sometimes have stuff that USA/EUR versions do not have despite they are the same model...

Will post when I get home.
REPASSAC
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 23
Location: Eauze, France

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 10:14    Post subject: Reply with quote
I think for any hardware changes they would require a different FCC approval number - can anyone confirm please?
klemen2844
DD-WRT Novice


Joined: 30 Jul 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 12:18    Post subject: Reply with quote
REPASSAC wrote:

I have a WHR-G300N V2bought from the U.K. but I do not see it mentions EU on the label. It came with a rather nifty plug which converts between EU standard and U.K. plugs. DD-WRT appears to function fine on it (but my use is limited).


Thank you. After checking the labels I decided to cross my fingers and flash the router.

It went smooth (using webflash), no problems at all.

Thank you!
sao24006940
DD-WRT Novice


Joined: 03 Aug 2010
Posts: 9
Location: São Paulo, Brazil

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 16:27    Post subject: Reply with quote
I guys, sorry but i not understand one thing.
The webflash.bin is flashed by buffalo factory interface or tftp? After that it's easy.
Thank's.
REPASSAC
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 23
Location: Eauze, France

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 16:43    Post subject: Reply with quote
In this folder (latest build) you will see two files

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fothers%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F07-16-10-r14815%2Fbuffalo_whr_g300nv2/

The buffalo-to-dd-wrt_webflash-MULTI.bin is for flashing via the Buffalo factory interface.

The second file can be flashed by the DD-WRT interface.

There is no need to use tftp.
sao24006940
DD-WRT Novice


Joined: 03 Aug 2010
Posts: 9
Location: São Paulo, Brazil

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 18:13    Post subject: Reply with quote
Ok. Great!
Thank you REPASSAC.
pitcritter
DD-WRT Novice


Joined: 04 Aug 2010
Posts: 1
Location: Niagara Falls, Canada

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 11:01    Post subject: Reply with quote
I've partially bricked (isn't that like being partially pregnant?) my whr-g300N V2. I tried to load BrainSlayer-V24-preSP2/07-16-10-r14815 (WebFlash)with the Buffalo utility and ended up with what appears to be a mostly dead router.

The good news is that it responds to a ping at 192.168.1.1 with constant ttl values of 64. This gives me hope that it can be revived.

I tried the Draytek upgrade utility with the BrainSlayer MULTI version with no luck (constant timeouts).

What's my next step?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next Display posts from previous:    Page 5 of 8
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum