DD- WRT on TP-LINK TL-WR841N v7,1

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
ksec
DD-WRT Novice


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 49

PostPosted: Sun Oct 03, 2010 7:43    Post subject: DD- WRT on TP-LINK TL-WR841N v7,1 Reply with quote
Since the other thread is mainly concentrated on previous hardware revision. So i will start one here purely on the new v7

Image of the interior ( Thanks to immacoolguy )


OpenWRT already supports v7
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=26561&p=1
Sponsor
toto2700
DD-WRT User


Joined: 22 Aug 2010
Posts: 66

PostPosted: Sun Oct 03, 2010 10:19    Post subject: Re: DD- WRT on TP-LINK TL-WR841N v7,1 Reply with quote
Be patient.
_________________
TL-WR1043ND v1.7 Openwrt
TL-WR841ND v3.0 Openwrt
TL-WR741ND v1.9 Openwrt


Last edited by toto2700 on Mon Nov 08, 2010 13:30; edited 1 time in total
ksec
DD-WRT Novice


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 49

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 9:30    Post subject: Reply with quote
Bump hoping this get supported earlier.

It is annoying having buying these router specially for DD-WRT purpose only to find out i am having the latest hardware revision and does not work at all.
ksec
DD-WRT Novice


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 49

PostPosted: Mon Oct 18, 2010 7:33    Post subject: Reply with quote
Just want to note that TP-Link are already phasing out the old version of 741ND as well

Newer Version of 741ND will have the same casing as 841ND+ Version 7.1 . Hopefully that implies the hardware will be the same as well.
ksec
DD-WRT Novice


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 49

PostPosted: Tue Oct 26, 2010 5:00    Post subject: Reply with quote
Small bump
hreba
DD-WRT Novice


Joined: 23 Jul 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Jan 24, 2011 12:31    Post subject: Reply with quote
any progress on this router?

just brought one home. with v7 firmware wifi led is not working
emerzon
DD-WRT Novice


Joined: 23 Jan 2010
Posts: 10

PostPosted: Mon Mar 14, 2011 19:46    Post subject: Reply with quote
Can the 7.1HW be flashed with the 7.0 DD-wrt Firmware?
Is the Wifi led the only issue?
Simon94
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jul 2009
Posts: 32

PostPosted: Mon Mar 14, 2011 22:00    Post subject: Reply with quote
Flash it..Works!
evermaxa
DD-WRT Novice


Joined: 08 Jul 2011
Posts: 2

PostPosted: Fri Jul 08, 2011 11:58    Post subject: Reply with quote
Can the 841ND ver 7.2 be flashed with the 7.0 DD-WRT Firmware ?
inquisitor
DD-WRT Novice


Joined: 01 Oct 2008
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 23:12    Post subject: Reply with quote
evermaxa wrote:
Can the 841ND ver 7.2 be flashed with the 7.0 DD-WRT Firmware ?
Yes, it can. I've done this 13 hours ago and it runs stable since then. Notice that in order to make use of the full wireless bandwidth (802.11n with up to 300 MBit/s) you need to set channel bandwidth to 40 MHz and you have to disable encryption or use WPA2-AES - that's the only 802.11n-compliant encryption (see http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless-N_Configuration). If you set any other encryption DD-WRT will automatically fall back to 802.11g allthough it would show 802.11n being enabled.
evermaxa
DD-WRT Novice


Joined: 08 Jul 2011
Posts: 2

PostPosted: Sat Jul 16, 2011 13:10    Post subject: Reply with quote
10x ! I'll try !
jons
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jan 2011
Posts: 49

PostPosted: Wed Jul 20, 2011 7:27    Post subject: Reply with quote
Did you guys with 7.2 manage to get a stable setup?

Are you using the latest pre sp2 version?
inquisitor
DD-WRT Novice


Joined: 01 Oct 2008
Posts: 3

PostPosted: Sun Jul 24, 2011 17:18    Post subject: Reply with quote
I'm running "v24-sp2 (11/21/10) std" and it has been stable so far. The only bug I've been experiencing is the setting of the WiFi-channel when I use 40 MHz channel bandwidth: when I set the "upper" channel to be the control channel, the lowest channel selectable is 6 allthough 5 should be possible, too. Further if I set the "lower" channel to be the control channel, I can only set channel 4 or "Auto". And if I then try to switch back to "upper" channel mode, channel 4 remains the only choice. After a reboot I was able to set channel 6-13 as "upper" channel again. So there's obviously a bug, probably in the GUI.
ricosushi
DD-WRT Novice


Joined: 23 Mar 2012
Posts: 2

PostPosted: Fri Apr 06, 2012 17:33    Post subject: Flashing a 7.1 Version Reply with quote
I got a 7.1 version, besides the known Wi-FI LED issue, does it work completely with dd-wrt factory-to-ddwrt.bin ?
Has somebody used this 7.1 version with dd.wrt and found any other issues?

Is it really necessary to flash further into the tl-wr841nd-webflash.bin ?

Thank you
GeekHC1337
DD-WRT Novice


Joined: 11 Apr 2012
Posts: 1

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 16:47    Post subject: tl-wr841n wifi not working Reply with quote
I flashed tl-wr841n using tl-wr841nd-webflash.bin 7.1 version my wifi stopped working, now i am not able to upgrade it to factory Firmware it shows UPGRADE FAIL.

please help!

Thanx
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum