It is there for users of TIAO & USB JTAG ZJTAG / E4200

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
ps2gamer
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jun 2012
Posts: 3

PostPosted: Sun Jun 24, 2012 22:44    Post subject: It is there for users of TIAO & USB JTAG ZJTAG / E4200 Reply with quote
Hi all,
I made some weeks ago tests with several firmware compatible router "Linksys E4200", and making with that of "Tomato USB", it has totally missed the flashing.
So I try to solve this problem by passing a "JTAG COM", and after use the flash of "CFE", it did even more damage, and since then the LED logo "CISCO" does flashes even more, and even ports "RJ45" more boots (He does not blink when the ignition of the router).
I must now try to re-flash the "CFE" I already get a file "bin" for the "CFE" on this forum, but the real problem now is that either "TIAO USB JTAG" or is "ZJTAG" does not do this type of router.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=622044#622044

In order, I'm connected like this :
Code:
Use a flex female to female to connect nTRST together (PIN 1 on Router to PIN 3 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header
Use a flex female to female to connect TDI together (PIN 3 on Router to PIN 5 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header
Use a flex female to female to connect TCK together (PIN 9 on Router to PIN 9 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header
Use a flex female to female to connect TMS together (PIN 7 on Router to PIN 7 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header
Use a flex female to female to connect TDO together (PIN 5 on Router to PIN 13 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header
Use a flex female to female to connect GND together (PIN 4 on Router to PIN 4 on TUMPA's 20 PIN JTAG Header


I added this in zjtag.c (line 289) and then compile :
Code:
  { 0x4718,  C_BRCM, 8, __LE,     0,          0, 0,"BCM4718"       },


And after I test this view :
Code:

        ==============================================
               TUMPA EJTAG Debrick Utility V0.4
        ==============================================

 Set I/O speed to 30000 KHz

USB TAP device has been initialized. Please confirm VREF signal connected!
Press any key to continue... ONCE target board is powered on!

Probing bus ... Done

Detected IR Length is 1

CPU Chip ID: 11000111100001000111011111111111 (C78477FF)
    CPU Manufature:Unknow(7FE)
    CPU Device ID :7847
    CPU Revision  :12

*** Detected a CPU but not in build-in list ***

*** You can set /skipdetect let operate continue ***


And if I re-start it takes me out every time another value, I would think that randomly generates values, even with the version "0.4" original "ZJTAG".
Here is a link with all the information for this router :
http://infodepot.wikia.com/wiki/Linksys_E4200_v1.0#Specs

An idea of the problem ?

EDIT :
Apparently "ZJTAG" is not even compatible with the flash chip, and only "TJTAG" can do.
I hope I have not bought anything for this programmer "JTAG".

Thank you.
Sponsor
brisk
DD-WRT Novice


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 12

PostPosted: Tue Jun 26, 2012 21:02    Post subject: Reply with quote
zjtag has a delay option, try to slow down the speed first. You need to get a constant reading firs
ps2gamer
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jun 2012
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 26, 2012 21:33    Post subject: Reply with quote
Good evening and thank you for your response,
I opened a topic on the official website which is similar to your tip, it has advanced the research, but not resolved.
http://www.tiaowiki.com/forums/index.php/topic,4093.0.html
ps2gamer
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jun 2012
Posts: 3

PostPosted: Sat Jul 07, 2012 14:50    Post subject: Reply with quote
Hi all,
I made ​​good progress through the purchase of a single cable "dlc5".
However I doubt that the problem mentioned in my first post from a crash of "CFE" because after doing a backup, the content is almost equal to the one I found on this forum.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=622044#622044

To refocus my problem.
Since the update "TomatoUSB", my router "Linksys E4200" no longer works, even the network ports LEDs do not flash when the ignition to warn that they have been initialized, except I think c is the chipset that does this, not the "CFE" ?
The logo "CISCO" also remains fixed, then that should be flashing at the time of ignition "electric".
I of course tried a connection through the port "COM3" to access the interface "CFE", but nothing.
I even tried to re-flash the "CFE" with this backup, but nothing n'à change, and worse, "tjtag" remains blocked at this stage :
Code:
tjtag3.exe -backup:cfe /cable:dlc5 /port:BE00 /byte_mode /fc:158

================================================
 EJTAG Debrick Utility v3.0.2.1 Tornado-MOD
================================================

Selected  port  = 0xBE00

Detected IR chain length = 32
Number of device(s) = 1

IDCODE for device 1 is 0x1471617F

Idcode 0x1471617f IR Length 32
Jtag is in LV mode
switching to MIPS mode 1
Probing bus ... Done

Instruction Length set to 5

CPU Chip ID: 00000000000010001100000101111111 (0008C17F)
*** Found a Broadcom BCM4716 Rev 1 CPU in MIPS MODE chip ***

    - EJTAG IMPCODE ....... : 01100000010000010100000000000000 (60414000)
    - EJTAG Version ....... : 3.1
    - EJTAG DMA Support ... : No
    - EJTAG Implementation flags: R4k ASID_8 MIPS16 NoDMA MIPS32

Intial value of Control register is 000000CC
Intial value of status register is  0000007F
01111111 (0000007F)

Status bit 7 Busy Inverted pin 11 = 1
Status bit 6 *Ack          pin 10 = 1
Status bit 5 Paper-out     pin 12 = 1
Status bit 4 Select        pin 13 = 1
Status bit 3 *Error        pin 15 = 1
* means low = true, e.g., *Error

VCC connected
values of Control register after init 0x000000CC
value of status register after init   0x0000007F
system reset complete

Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
Enabling Memory Writes ... Skipped
Halting Processor ... <Processor Entered Debug Mode!> ... Done
Init PrAcc ... Done
Clearing Watchdog ... Done


I feel that it is completely broken, and that I should buy another.

Thank you !
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum